Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:44:06

У Мені відкрито публічну бібліотеку

29.01.2020   10:21Агенцiя

Учора у Менському міському будинку культури відбувся урочистий захід, присвячений відкриттю приміщення сучасної Менської публічної бібліотеки.

Ведучими на святі були Менський міський голова Геннадій Примаков та начальник відділу культури Менської міської ради Світлана Шелудько.

Щоб взяти участь в урочистому відкритті Менської публічної бібліотеки, до неї завітали депутати Чернігівської обласної ради Микола Бутенко та Василь Леоненко, представник Чернігівського земляцтва Володимир Васинюк, помічник депутата Чернігівської обласної ради Дідура Арсена Володимировича - Остапенко Виктора Павлович, директор Чернігівської обласної наукової бібліотеки ім. Короленка - Інна Аліференко,  директор Чернігівської обласної бібліотеки для дітей - Тамара Клюй, директор обласної бібліотеки для юнацтва - Латамарчук Марина.

Також побачити довгоочікуване свято прийшло багато гостей, а саме: представники міської влади, колеги з біблітечної справи, молодь та представники громадських об'єднань. Гості дарували подарунки, промовляли щирі слова вдячності колективу публічної бібліотеки, її директору Олені Невжинській та всім причетним, що мали відношення до відкриття закладу.

Для всіх присутніх виступали творчі колективи Менської громади.  Кожен бажаючий мав змогу висловити вітальне слово. 

Комунальний заклад «Менська публічна бібліотека» Менської міської ради був створений 23 листопада 2018 року рішенням 23 сесії 7 скликання. До складу закладу ввійшло 19 філій і Менська міська бібліотека. Протягом 2019 року філії працювали в штатному режимі, а міська бібліотека була лише методичним центром.   У приміщенні, яке виділене для міської  бібліотеки, зроблено ремонт, закуплені меблі оригінальні меблі на суму 199 тис. гривень, книг на суму 112 тис. гривень та оргтехніки на суму 139 тис. гривень, а саме: шість комп`ютерів ,1  ноутбук, 3 принтери, мультимедійну дошку, проектор, синтезатор, принтер для друкування штрих-кодів та сканер. Придбано комплект ляльок для функціонування лялькового театру.

За 2019 рік отримано періодичних видань на суму 70 318 гривень(79 назв), книжковий фонд становить 3727 прим.  Працівники  міської бібліотеки  протягом року приймали активну участь у підготовці та проведенні державних, традиційних та не традиційних свят, у Всеукраїнських та обласних конкурсах.

 Менська публічна бібліотека - це не сховище для книг і не пункт їх видачі. Це вільний простір для людей різних вікових категорій та соціальних груп з можливістю читати, спілкуватись, навчатись, працювати та відпочивати.

Тому Менська публічна бібліотека - це:
-нові книги ;
-молодіжний простір для спілкування;
-майстер-класи для різних вікових категорій;
-кінопокази;
-послуги бібліоняні;
-лялькові вистави театру «Сонечко»;
-свіжа преса (79 назв періодики);
- різноманітні ігри для всіх вікових категорій;
- вільна зона WІ-FІ

Бібліотека буде місцем проведення вільного часу читачів, простором для спілкування жителів громади і виконуватиме виховну функцію з молодшими користувачами бібліотеки та освітню функцію з користувачами різних вікових категорій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини