Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:17:41

Відбулася XVIII зустріч мистецького проекту "Михайло Коцюбинський. У колі друзів"

27.12.2019   08:35Агенцiя

Передноворічна зустріч була присвячена Головному отаманові Симонові Петлюрі. Вона відбулася у святковій атмосфері, адже зовсім скоро Новий рік – свято, на яке чекають усі: і дорослі, і малі. Тому гості згадували найкращі моменти свого життя з року, що минає, ділилися спогадами і вірою в краще майбутнє.

Як і завжди, присутні насолоджувалися ароматним чаєм на смачним печивом. Їхні столи прикрашали вишукані новорічні підсвічники, мерехтіння свічок яких створювало святковий настрій.

Головна постать останньої зустрічі в 2019 році – Симон Петлюра. Він був лідером національного визвольного руху, він став його символом. Навіть після смерті Симона Петлюри учасники цього руху називали себе його іменем. Головний отаман України говорив: «Ти переможеш, великий народе-мученику. І переможеш не для того, щоб підбивати під себе чужі, не наші землі. Ти переможеш для спокійного будування могутньої держави України, для щасливої праці поколінь майбутніх». Симон Петлюра боровся за свободу нашої держави, намагався захистити її усіма можливими на той час способами і ніколи не втрачав оптимізму і віри в перемогу.

Розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської доповнював цікавий відеоряд – гості побачили кілька уривків із фільмів про Симона Петлюру. Ну, а наприкінці заходу усі змогли пригадати, якими були зустрічі протягом року та переглянути слайд-шоу зі світлин, зроблених у музеї.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини