Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:55:35

Чернігів долучився до всеукраїнського фотопроєкту "Сильні духом. Мами"

08.11.2019   11:05Агенцiя

6 листопада у бібліотеці ім. М. Коцюбинського відкрили фотовиставку.

На ній представлено дванадцять портретів матерів, які втратили синів у російсько-українській війні, але не зламалися, стали підтримкою й прикладом для інших. Це жінки з різних куточків України. Чернігівщину представляє Любов Жеребило з Мени. Її син, Вадим Жеребило, пішов на фронт добровольцем, воював у складі батальйону «Айдар» і загинув у січні 2015 в Щасті Луганської області.

«Наші сини були молоді віком, але дорослі душею, – говорить Любов Жеребило. – Коли мій син загинув, йому був 21 рік, а на фронт він пішов у 20. У них у серці була Україна. Я боялася за сина не хотіла відпускати, а він сказав: «Не хочу, щоб ворог ходив по моїй Мені». Ми, матері, тепер мусимо жити заради пам’яті, заради того, щоб донести до суспільства цей біль. Наші сини зробили нас сильними».

Автором ідеї проєкут стала Наталія Дубчак, мати загиблого молодшого сержанта Олександра Єрошенка.

«Ми хочемо уваги й поваги, а не жалості, – говорить Наталія Дубчак. – Це тільки здається, що війна далеко й вас не стосується. Я звертаюся, насамперед, до молодих людей. Якщо ви знаєте такі родини, таких мам, що втратили синів, зайдіть, запропонуйте допомогу, просто проявіть увагу».

Матері сфотографовані у дизайнерському національному вбранні. Усі 12 світлин мають скласти календар на 2020 рік, які планують видати організатори проекту.

Подібні фотопроєкти вже реалізували й на Чернігівщині, зокрема, в Ніжині й Прилуках, розповіла заступник голови Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Людмила Житнікова.

Фотовиставка «Сильні духом. Мами» ініційована Департаментом військового капеланства УГКЦ у рамках проекту духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців, а також за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Ветеранське братерство».

Виставка перебуватиме в Чернігові протягом двох тижнів.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини