Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:46:35

Артисти Міського палацу культури привітали смт Десна із Днем народження

04.11.2019   16:02Агенцiя

У п’ятницю 1 листопада творча команда Міського палацу культури привітала із Днем селища Десна жителів цього населеного пункту, відомого усій Україні.

Програма, яка включала у себе виступи фольклорних колективів, солістів, акробатів та балету – сподобалася деснянцям. Після завершення концерту артистам МПК ще кілька хвилин глядачі аплодували та вигукували «браво».

Чим славне це селище міського типу? Десна – одне з небагатьох містечок, яке є закритим, бо тут розташована чи не найбільша в державі навчальна база для підготовки особового складу для різних родів Сухопутних військ України. Тобто, далеко не кожен артист легко зможе потрапити сюди.

— Саме тому було важливо зробити якісний творчий патріотичний продукт, враховуючи специфіку аудиторії (концерт відвідало не лише цивільне населення, а й військові), — пояснює режисер Міського палацу культури Сергій Макашов. – Для жителів селища співали наші кращі виконавці: фольклорні колективи «Сіверяни» та «Калита», виконавці Анжеліка Гальчук, ваш покірний слуга Сергій Макашов та Алла Гаркуша, виступав наш балет та спортивно-циркова студія «Тріумф».

Ольга Коцур, учасниця гурту «Калита» зізнається – такої приязної публіки, як у смт Десна – ще пошукати.

— Ми представили глядачам наші чернігівські пісні, зокрема, дві вокально-хореографічні композиції «Ой побреду побреду» та «Ой за гори вітер дув». Виступали з балетом та гуртом «Сіверяни». Нас так тепло сприймали. Люди аплодували, кричали «браво». Деякі глядачі навіть казали, що «ви так гарно співаєте наче під фонограму» (сміється). Але яка ж фонограма, коли баян наживо звучить? Тому треба частіше показувати людям чернігівський фольклор, привчати їх до культури рідного краю. Бо це не лише естетика, а й виховання.

Окрему подяку за старання чернігівських артистів та любов до свого глядача висловила і Деснянська громада. Зауважимо, що цього року смт Десна відзначила вже 60-ту річницю.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини