Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:45:39

Про "Старий Завіт" від Академічного камерного хору ім. Бортнянського

01.10.2019   10:52Агенцiя

«Старий Завіт» — тема чергового концерту-лекції з циклу духовних зустрічей з глядачем, ще влітку цього року започаткованого Академічним камерним хором ім. Д.Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент — Іван Богданов).

29 вересня артисти хору на своїй традиційній сценічній площадці — у Борисоглібському соборі —  влаштували концерт, в якому прозвучало розмаїття творів різних композиторів, пов’язаних єдиною старозавітною біблійською тематикою.

Диригував колективом, а також безпосередньо брав участь у виконанні деяких творів, лауреат конкурсу хорових диригентів ім. Дмитра Бортнянського Максим Сидоров.

Народився Максим Олександрович у Харкові. Закінчив Харківський Державний університет ім. І.Котляревскього по класу хорове диригування. Працював викладачем на кафедрі хорового диригування у Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті.

З 2016 року пан Олександр - на посаді керівника народного художнього колективу Національного технічного університету - камерного хору ім. О.Петросяна, що є лауреатом міжнародних конкурсів у Молдові, Греції, Ірландії.

З 2018 - працює викладачем кафедри хорового диригування Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського. Максим Сидоров є регентом храму Архангела Гавриїла у м. Харкові.

Під час концерту у Борисоглібському соборі прозвучали твори візантійської епохи стародавніми мовами, які вимагали максимальної уваги, емоційної і духовної віддачі. Як розповів  художній керівник та головний диригент Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського Іван Богданов, до свого виступу колектив старанно готувався, «щоб знайти підходи до виконання старовинної музики, опанувати складну вимову та передати унікальне звучання древніх партесів».

У ролі ведучого-лектора під час концерту виступив доктор богослов’я Георгій Лобанов. В простій і зрозумілій формі лектор розповів слухачам про таємниці Старого Завіту, який оповитий міфами, містичними історіями та легендами, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини