Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:37:35

В музеї-заповіднику відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до Дня державного прапора та Дня Незалежності України

20.08.2019   13:13Агенцiя

В музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до Дня державного прапора і Дня Незалежності «Державні символи України».

23 серпня 1991 року до сесійної зали Верховної Ради група народних депутатів України занесла синьо-жовтий прапор. Нині його як реліквію зберігають під склом у музеї ВРУ. Наступного дня, 24 серпня 1991 року, в нашій державі був прийнятий Акт проголошення незалежності України. Відтоді кожного року 24 серпня ми відзначаємо День Незалежності. Цьогоріч минає 28 років від цієї знаменної події.

На виставці бібліотечних матеріалів «Державні символи України» представлені книги різних років видання, що ілюструють нелегкий шлях становлення державних символів України – прапора, гімну, гербу. Також є книги, які розповідають про історію становлення незалежності нашої держави.

Виставка триватиме до 30 серпня.

Адреса музею: м. Чернігів, вулиця Коцюбинського, 3.

Тел. для довідок: (0462) 677-481, 678-741.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини