Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:48:15

Область святкує 200-річчя від дня народження Григорія Ґалаґана

17.08.2019   10:42Агенцiя

Цими днями в Україні проходять тематичні заходи до дня народження відомого громадського діяча та мецената Григорія Ґалаґана. Для Чернігівщини вони особливі, адже саме в Сокиринцях на Прилуччині 15 серпня 200 років тому народився великий шанувальник мистецтва.

З цієї нагоди в обласному художньому музеї, що носить його ім’я, проходить урочиста Академія.

На відкриття заходу завітали виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, перший заступник голови облради Валентин Мельничук, генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України Світлана Стрєльнікова, представники закладів культури області, громадськість.

— Приємно, що двісті років від дня народження Григорія Ґалаґана ми відзначаємо широким колом, адже ця людина варта пошани. Ще за життя діяльність відомого мецената привертала до себе увагу. Згадаймо лиш заснування у Києві колегії, яка була на той час одним із кращих в Україні навчально-виховним закладом, а також гімназії у Прилуках, численних народних шкіл, — підкреслила Наталія Романова і додала, що користуючись здобутками відомого земляка, маємо докладати максимум зусиль для розвитку започаткованої ним справи — просування мистецтва.

Для гостей урочистої Академії організатори підготували творчу розважальну програму, в тому числі різноманітні майстер-класи та виставки. Найменші відвідувачі можуть погратися у традиційні старовинні українські народні ігри. Святкової атмосфери додає жива музика, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини