Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:32:18

Комісія з питань підтримки місцевого книговидання визначила, які книги друкувати бюджетним коштом

06.07.2019   10:18Агенцiя

Учасники комісії з питань підтримки місцевого книговидання, що діє при облдержадміністрації, зібралися, щоб підбити підсумки обласного конкурсу рукописів місцевих авторів та сформувати видавничий план на 2019 рік.

Конкурс проводиться щороку з метою відкритого відбору творів для випуску друком за кошти обласного бюджету у рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівської області на 2016–2019 роки.

Таким чином забезпечується популяризація кращих зразків творчості авторів Чернігівщини, які не мають перспективи випуску у комерційних видавництвах, але водночас залишаються суспільно важливими та потенційно запитуваними читачами. Видані книги безкоштовно розповсюджується серед бібліотек, інших закладів освіти і культури Чернігівщини.

Голова комісії — директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Слезко — зазначив, що цьогоріч на випуск книг місцевих авторів передбачено 198 тисяч гривень. Разом з тим, майже 90 тисяч вже було використано на публікацію позаконкурсного видання: І тому Книги пам’яті Чернігівської області «Герої Сіверського краю».

Читайте також: Ця книга зберігає пам’ять про тих, хто загинув, аби зберегти життя

На конкурс цього року надійшло 29 рукописів. З-поміж них учасники комісії з питань підтримки місцевого книговидання обрали 9 для включення у видавничий план. Саме ці книги підлягатимуть друку за обласні кошти. Черговість їхнього випуску комісія визначила окремим рейтинговим голосуванням:

    «За годину до раю», авторка — Лілія Черненко; літературно-художнє видання (повість).  
    «Кришталевий птах», авторка — Тетяна Винник; літературно-художнє видання (повістина для дітей).
    «Народна культура Чернігівського району (традиція та сучасний стан побутування)», колектив авторів; редакційна колегія — Олександра Бріцина, Олександр Васянович, Катерина Литвин, Аліна Ярова; науково-популярне видання (збірка статей з етнології, фольклористики та мистецтвознавства).
    «І лелека не звиє гніздо…», авторка — Валентина Барабанова; громадсько-політичне видання (збірка публіцистичних творів).
    «Селекція літер», автор — Іван Баран; літературно-художнє видання (збірка віршів).
    «Право на щастя, або Роздуми сучасної жінки», авторка — Наталія Коса; літературно-художнє видання (збірка поетичних та прозових творів).
    «Про те, як надворі дощ моросить», автор — Володимир Кравченко; літературно-художнє видання (збірка віршів).
    «Хроніки втраченого шансу: Шлях суверенної демократії», автор — Сєргєй Карась; літературно-художнє видання.
    «На інтимнім фронті тиші не буває», автор — Василь Щербонос; літературно-художнє видання (збірка поетичних творів).

Обласний конкурс рукописів місцевих авторів 2019 року було оголошено 27 березня поточного року. Прийом матеріалів тривав з 1 квітня до 8 травня.

Рукописи, що увійшли до видавничого плану, виходитимуть друком до кінця року відповідно до визначеної черговості та в межах наявних фінансових ресурсів.

Електронні копії виданих книг також будуть розміщені в окремому розділі вебсайту облдержадміністрації, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини