Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:45:33

“Романтичними сторінками музики Петра Чайковського”

06.05.2019   14:41Агенцiя

“Романтичні сторінки музики Петра Чайковського” перегорнули разом з глядачами відомий український бас Олександр Харламов та піаністка Інеса Порошина.

Таку назву має програма, яку вони представили чернігівській публіці в рамках проекту обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм “Вокально-хоровий абонемент” 5 травня.

Олександр Харламов — лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, соліст Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, працює в оперній студії Національної музичної академії України, виконуючи провідні басові партії. Любителі музики знайомі з його творчістю, зокрема, за участю в постановках опер “Черевички”, “Іоланта”, “Євгеній Онєгін” Петра Чайковського, “Синьйор Брускіно” Джоакіно Россіні, “Фауст” Шарля Гуно.

Інеса Порошина відома виконанням у супроводі симфонічних оркестрів фортепіанних концертів Вольфганга Амадея Моцарта, Едварда Гріга, Людвіга ван Бетховена... Також значна частина її творчості — виступи з солістами.
Дует Олександра Харламова і Інеси Порошиної подарував глядачам концерт, в якому була відображена саме романтична сторінка творчості Чайковського.

“Щороку у травні в рамках проектів обласного філармонійного центру ми обов’язково один з концертів присвячуємо дню народження Петра Ілліча Чайковського, - каже автор і ведучий цих проектів — заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта. - Чайковський поєднує українську ментальність, французьку вишуканість і російську масштабність. А Олександр Харламов і Інеса Порошина запропонували доволі цікавий напрям розкриття творчості Петра Ілліча, поєднавши у своїй програмі пісні і романси з унікальним фортепіанним циклом “Пори року”.

Тож у концерті прозвучали арії з опер “Євгеній Онєгін”, “Іоланта”, пісні і романси на вірші Даніїла Ратгауза, Олексія Толстого, Афанасія Фета - “Снова, как прежде, один”, “Средь шумного бала”, “Мой гений, мой ангел, мой друг”, “Растворил я окно” та інші, а також твори з циклу “Пори року”, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.