Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:50:00

“Tenors bel’canto” і оркестр “Філармонія”: шедевр за шедевром

06.05.2019   08:19Агенцiя

На музичній мапі України є колективи беззастережно знакові. Якщо музичне обличчя Чернігова багато в чому визначає Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача, то Львова - “Tenors BEL’CANTO”, квартет, кожен учасник якого, як зазначають музикознавці, обдарований голосом, багатим на експресію і красу, колектив, що працює на межі класичної опери і сучасної популярної музики.

Критики зазначають: “Їх вокальний стиль емоційно-барвистий і виразний, у той час як відшліфована сценічна постава забезпечує приємні враження та високе естетичне задоволення”, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

А коли ці два ансамблі об’єднуються на сцені, трапляється справжній вибух. Свідками тому стали глядачі, які 4 травня 2019 року прийшли до обласного філармонійного центру на концерт “Tenors BEL’CANTO”, які виступили у складі тенорів Василя Понайди, Тараса Глови, Олега Ланового та баритона Романа Антонюка, у супроводі оркестру “Філармонія”. Концерт - шедевр за шедевром, вершки популярної класичної музики: “Закоханий солдат” Енріко Канніо, романс Неморіно з опери «Любовний напій» Гаетано Доніцетті, арія Папагено з опери “Чарівна флейта” Вольфганга Амадея Моцарта, пісенька Герцога з “Ріголетто” Джузеппе Верді; сучасні твори, які вже стали класикою, - “Пам’яті Карузо” Лучіо Далла, “Бесаме мучо” Консуело Веласкес, “Жовта субмарина” “Бітлз”; і українська душа в таких творах як “Два кольори” Олександра Білаша, “Ой ти дівчино, з горіха зерня” Анатолія Кос-Анатольського чи “Я піду в далекі гори” Володимира Івасюка...

Практично кожен номер глядачі зустрічали не просто оплесками, а оваціями. Недарма Роман Антонюк зазначив: “Філармонія” – прекрасний оркестр на чолі з сивочолим ангелом Миколою Сукачем. У Чернігові – прекрасні глядачі. Коли ми приїжджаємо сюди, ми насправді відчуваємо себе вдома”.

І недарма насамкінець “Tenors BEL’CANTO” і Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” виконали знамениту пісню Едуардо ді Капуа “O sole mio” – аби мир, який панує в цій пісні запанував над Черніговом і всією Україною.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.