Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:03:00

Відбулося відкриття виставки картин вихованців арт-студії "Колібрі"

02.04.2019   08:47Агенцiя

«У кожній людині є сонце, тільки дайте йому світити», – ці слова видатного давньогрецького філософа Сократа червоною ниткою пролягли через відкриття виставки випускників арт-студії «Колібрі»,що відбулося в рамках проекту «Відкриваємо нові імена» 27 березня в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

Керівниця студії – художниця й мистецтвознавець, член Національної спілки художників України Лілія Ібрагімова – дуже активна та енергійна жінка. Тільки в березні у Чернігові відкрилося вісім експозицій вихованців студії. Але виставка картини випускників арт-студії різних років презентувалася вперше.

Настає час, коли кожній людині хочеться озирнутися назад і зрозуміти, чого ж було досягнуто за прожитий проміжок часу. Ми завжди знаходимося в круговерті каруселі життя, лише іноді зупиняємося поглянути на наші минулі злети й падіння, досягнення та невдачі, щоби підсумувати їх і зробити висновки.

Своєрідна «звітна» виставка випускників арт-студії дала змогу керівникам та викладачам зрозуміти, чи правильно та гармонійно вони роблять свою справу, батькам – чи вірно вони вчинили, підштовхнувши дітей саме до цього напряму і привівши саме в цю студію, а дітям – чи співзвучний зі своєю душею вони вибрали шлях.

Але арт-студія «Колібрі» розвиває дітей не тільки професійно, але й духовно. Викладачі надають професійну мистецьку освіту. Тут проводяться різноманітні майстер-класи і пленери та викладаються такі дисципліни, як академічний малюнок, живопис, скульптура, станкова композиція, декоративно-прикладне мистецтво, кольорознавство, історія мистецтв, анімалістичний жанр, курси «Основи графічного дизайну», «Основи дизайну одягу» і «Каліграфія». Тому не важливо, чи підуть у майбутньому вихованці студії тернистою стежиною мистецтва, чи оберуть інший шлях – гарний всебічний та вузькоспеціальний розвиток їм гарантовано.
Керівниця студії у своєму виступі наголосила, що вони не тільки вчать дітей малювати, а й організовують культурний відпочинок юних талантів, всесторонньо розвивають творчу креативну особистість. Лілія Ібрагімова впевнена, що кожна дитина талановита, треба тільки допомогти їй розкритися.

Арт-студія «Колібрі» – перша приватна студія в Чернігові, заснована у 2003 році Лілією Ібрагімовою. Зараз студію відвідує 230 учнів.
На виставці представлено 38 картин випускників різних років і двох учениць, що займаються в студії понад 6 років.

Керівники та викладачі студії пишаються своїми випускниками. Юні таланти продовжують навчання в кращих вищих навчальних закладах України, Британії, Канади, Польщі, Франції, Чехії, Італії. Деякі з них вже працюють.

Наприклад, випускник студії 2013 року Федір Трохименко після КНУБА (кафедра містобудування, архітектура) працює архітектором, розбудовує місто Калгарі в Канаді. Випускниця 2014 року Анастасія Політенкова продовжила навчання в Любліні (Польща, Державний університет імені Марії Кюрі-Склодовської, факультет скульптури), а потім стала викладачем студії. Також дітей навчають Катерина Колодежна (Національний університет «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка) та Катерина Ясинська (Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука).

Теплі слова привітань з відкриттям виставки на адресу художників-початківців прозвучали з вуст викладача арт-студії Катерини Колодежної. Ірина Соловей, мама одного зі студійців та представник від батьків, побажала юним талантам натхнення та подальших успіхів як у творчому, так і в особистому житті.

Ініціаторкою виставки стала вихованка студії Марія Дівицька. Дівчина подякувала керівниці та викладачам за теплоту, час та сили, які кожен з них вкладає в студійців. Марія зазначила, що саме «Колібрі» підштовхнула її до вибору життєвого шляху і відтепер її діяльність буде пов’язана з мистецтвом.

Музичним подарунком стали виступи учениць ЧМШ №1 ім. С. Вільконського (викладач Н. М. Нестеренко) Ілони Печеновської та фортепіанного дуету у складі Анастасії Федорченко та Катерини Богдан, які привітали юних майстрів пензля й олівця витонченими звуками фортепіано. Тендітні пальчики юних музикантів дзиґою бігали по клавішах, а стрімка жвава музика перепліталася з яскравими, фентезійними, оригінальними картинами та створювала неймовірну атмосферу натхнення.

Привітала студійців та гостей заходу і Марія Шумар (ЧМК ім. Л. Ревуцького), магія голосу якої до останньої краплі музики тримала слухачів у дусі твору та передавала характер персонажів арій, що виконувала вокалістка.

Виставка діятиме протягом місяця, тож поціновувачі прекрасного зможуть завітати до бібліотеки та ознайомитися з прекрасною, креативною, місцями по-дитячому наївною, але такою чарівною експозицією.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини