Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:16:57

Квартет імені Лисенка у “Сіверських музичних вечорах”

26.03.2019   08:46Агенцiя

У четвертий фестивальний день “Сіверських музичних вечорів” 24 березня 2019 року на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру свою програму представив Квартет ім. М.Лисенка, який вже всьоме взяв участь у фестивалі.

Колектив, створений ще 1951 року, - заслужений ансамбль України, лауреат Державної премії України імені Т.Г.Шевченка, лауреат міжнародного конкурсу ім. Л.Вейнера. Квартет ім. М.Лисенка по праву вважається одним з найвідоміших та найдосвідченіших камерних ансамблів країни.

В його доробку — понад півсотні прем'єр творів українських композиторів, в тому числі А.Філіпенка, О.Зноско-Боровського, Є.Станковича, І.Карабиця. За свою історію ансамбль виконав всі квартети Б.Лятошинського, П.Чайковського, Л.ван Бетховена, Д.Шостаковича.

На фестивалі “Сіверські музичні вечори-2019” у складі ансамблю виступили народний артист України, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка Анатолій Баженов (скрипка), заслужені артисти України Олег Серединський (скрипка) і Сергій Романський (альт), соліст Національного будинку органної та камерної музики Артем Полудьонний (віолончель).

Вони запропонували глядачам програму, що складається з творів Йозефа Гайдна (Квартет ре мажор "Жайворонок"), Альфреда Шнітке (Фортепіанний квінтет "Пам'яті матері" було виконано разом із заслуженою діячкою мистецтв України піаністкою Наїдою Магометбековою), Франца Шуберта (Satz-квартет до мінор), Вольфганга Амадея Моцарта (Квартет до мажор "Дисонанс").

Овації публіки були щирими та теплими, і музиканти із задоволенням зіграли на біс.

“Сіверські музичні вечори-2019” тривають і вже 28 березня глядачі можуть познайомитися з творами китайських композиторів у виконанні Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”, яким диригуватиме Ян Янь.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.