Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:27:09

Туризм - одна з пріоритетних сфер розвитку Чернігівщини

20.02.2019   09:32Агенцiя

У Плані перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 роки туризм є одним з п’яти пріоритетів.



У цій сфері на Чернігівщині вже зроблено чимало. І ще є багато задумів, як область зробити більш туристично привабливою.

Про це, зокрема, говорили під час підсумкової колегії Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Деякі цифри за 2018 рік: туристичні об’єкти області відвідало понад 1 мільйон екскурсантів, майже на 35% збільшились надходження від туристичного збору до місцевих бюджетів області і склали близько 600 тисяч гривень. Позитив для розвитку галузі – ремонт значних ділянок доріг області (понад 40 кілометрів шляхів державного значення та 45 – місцевого, у тому числі під’їзди до туристичних об’єктів).

Дієва робота з розвитку туристичної сфери та залучення інвестицій ведеться спільно з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України. Наразі розробляється грантовий проект «Удосконалення системи інформування туристів – запорука подальшого розвитку та економічного зростання Чернігівщини».

Чернігівщина долучена до міжнародного проекту «Від партнерства місцевих музеїв до широкого культурного співробітництва». Зокрема, минулоріч на музейному форумі «Місцеві музеї: нові форми та інновації» було презентовано понад 30 музеїв та заповідників Гомельської, Чернігівської областей, інших регіонів України та Білорусі. В результаті створено транскордонний музейний кластер, до якого увійшли п'ять білоруських і п'ять українських музеїв.

– Україна обрала проєвропейський напрям розвитку. І наглядно демонструє це, реформуючи чи не кожну галузь, у тому числі й сферу культури та туризму. Розвиваючи туризм, ми стаємо зрозумілішими і привабливішими для світу. Ми маємо гарні перспективи залучення інвестицій і розвитку. Наразі ведеться робота, щоб історичні пам’ятки Чернігова були включені до переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ми активно співпрацюємо із білоруськими колегами. Серед наших здобутків — реалізація проекту «Дніпровський паром», що об’єднав музеї Гомельської та Чернігівської областей туристичним маршрутом. Ми налагоджуємо культурно-економічні зв’язки з різними країнами світу, — зазначила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова. — Багато вже реалізовано. Проте попереду складна і цікава робота: зробити Чернігівщину одним з найбільш туристично затребуваних регіонів.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.