Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:32:41

Мистецькі подарунки до свят

28.12.2018   10:20Агенцiя

Напередодні відзначення Нового 2019 року та Різдвяних свят гарний передсвятковий настрій дарували артисти Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка дорослим і маленьким глядачам Чернігова, інших міст області та України.

Грудневі гастрольні виступи шевченківців з незмінним успіхом пройшли на сценах мистецьких закладів Києва, Черкас, Вінниці, Кривого Рогу, Дніпра, Харкова, Конотопу. Переповнені зали та бурхливі овації захоплених глядачів супроводжували яскраве сценічне дійство славнозвісної гоголівської «Ночі перед Різдвом» у натхненному виконанні злагодженого ансамблю чернігівських артистів.

А 28, 29 і 30 грудня на дітлахів чекає прем’єра нової музичної казки «Всі миші люблять сир» за п’єсою угорського драматурга Дюли Урбана, поставленої режисером Тетяною Шумейко, яка залучила до створення музичного супроводу вистави сучасного українського композитора Геннадія Коваля. Це весела захоплива історія про мишей, яким притаманні справжні людські пристрасті – кохання, розбрат між двома сім’ями, примирення і торжество дружби.

Юні глядачі, що відвідають театр у ці передсвяткові дні, стануть учасниками цікавої передноворічної інтермедії, що передуватиме показу дитячої вистави на великій сцені театру. Грати з дітворою, проводити веселі конкурсі та кружляти в хороводі навколо прикрашеної Новорічної ялинки будуть троє Веселих Поросят та їхні казкові друзі.

Шевченківці також 03, 04, 05 і 06 січня нового року радуватимуть юних глядачів показом музичної казки «Усі миші люблять сир», а дорослим відвідувачам театру для створення піднесеного святкового настрою запропонують у січневому репертуарі комедійні вистави «Ніч перед Різдвом», «Французька вечеря», «Скапен», «За двома зайцями», «Кайдашева сім’я», «Сватання на Гончарівці», «Кумир душі моєї», драматичну поему «Лісова пісня», а також найкращу драматичну виставу цього року в Україні «Вій. Докудрама», яка здобула перемогу на Всеукраїнському театральному фестивалі-премії «ГРА».

Вітаючи усіх шанувальників театрального мистецтва з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим, хочеться побажати добра і благополуччя, міцного здоров’я й удачі, нових цікавих зустрічей з творчими здобутками талановитих чернігівських майстрів театрального мистецтва.


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини