Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:34:24

Відбулася презентація поетичної збірки Ліни Ланської "Маленькі вірші великої Ліни"

18.12.2018   11:03Агенцiя

У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулася презентація поетичної збірки Ліни Ланської "Маленькі вірші великої Ліни".

Ліна Ланська (Людмила Ігорівна Лихова) живе та працює в Чернігові. За фахом – лікар. Поетка. Дипломант ІІІ і ІV Всеукраїнських літературних конкурсів ім. Л. Мартовича (2017, 2018). Співорганізатор І Всеукраїнського поетичного стартапу "Дотиком душі" (м. Чернігів, 2017). Учасник І та ІІ Всеукраїнських фестивалів любовної лірики "Мовою серця" (2016, 2017). Учасник Народного мистецько-історичного фестивалю "Українські передзвони" (2017, 2018) та Міжнародного фестивалю "Краса душі" (2016). Членкиня літературної спілки "Чернігів" з 2017 року та Всеукраїнської творчої спілки Конгресу літераторів України з 2018 року.
  Друкувалась у журналах: "Літературний Чернігів", "Дніпро", "Чорнильна хвиля", в білоруському альманасі "Палац" тощо.
  Автор збірки інтимної лірики "Танець на лезі" (2017).
 
Поетична збірка "Маленькі вірші великої Ліни" композиційно складається з трьох розділів. Від обкладинки і до самого кінця збірка пронизана символами, які Господь посилає кожному з нас.
 
Сама поетка зазначила, що білий колір обкладинки – це чистота, перспектива її думок і творів. На білому фоні зеленіє виноградна лоза, адже Господь сам себе зве виноградною лозою, а ми його пагони. "Як гілка не може приносити плоду сама собою, якщо не буде на лозі – так і ви, якщо не будете в мені".
 
Ліна Ланська, розповідаючи про свою збірку, розкрила важливі питання: "Чому називає Він Себе Лозою виноградною, істинною Лозою? Чому каже Він, якщо не будемо живитися соками цієї лози, то будемо гілками сухими, що ніяких плодів не приносять? Для чого було необхідно, щоб сам Бог, Друга Особа Святої Трійці, став справжньою Людиною? Чому було необхідно, щоб цей істинний Бог і разом істинна Людина віддав свою кров Божественну за порятунок світу? Для відповіді на ці питання слід вдуматися в сенс втілення Господа Ісуса Христа та хресної смерті Його. Адже це було потрібно для того, щоб ми стали учасниками єства Божого. Цими соками Господь живить усіх нас".
 
Привітати авторку та висловити свої думки з нагоди виходу поетичної збірки прийшли колеги та друзі. Серед них: Ганна Арсенич-Баран, Валентина Громова, Олена Борисівна Мамчич, Ірина Кулаковська, Лариса Дущак, Віра Козлова та інші.
 
На зустрічі лунали вірші у виконанні авторки та учасниць літературної студії, а відомий чернігівський гурт "Голос душі" та музикант Олексій Дербечов подарували Ліні Ланській авторські пісні та віртуозне соло на саксофоні.
 
Заключним акордом презентації поетичної збірки стала власна пісня у виконанні авторки та спільне фото на згадку.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини