Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:18:09

"Київ-Тріо" - "Різдвяні вечори"

17.12.2018   08:18Агенцiя

Можна сказати, тепер вже традиційно напередодні різдвяно-новорічних свят знаменитий міжнародний проект «КИЇВ-ТРІО» виступає на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм в рамках творчого проекту «Камерний абонемент».


«КИЇВ-ТРІО» – це скрипаль, заслужений артист України Назарій Пилатюк зі Львова і американські музиканти (також львів’яни за походженням) – піаніст Володимир Винницький та віолончелістка Наталія Хома. Кожен з них – ім’я на сучасній класичній сцені.

Назарій Пилатюк – соліст Національного будинку органної та камерної музики, лауреат Міжнародного конкурсу скрипалів Богодара Которовича, Міжнародного конкурсі скрипалів імені Янкелевича, конкурсів імені Флеша та імені Лисенка, володар ґран-прі конкурсу скрипалів «У благословенні скрипалевих рук»; кандидат мистецтвознавства, відзначений Золотою медаллю Академії мистецтв України. Його концерти стають подією для будь-якого концертного майданчику світу. Його стиль критики визначають як «блискуча віртуозність, природно поєднана з натхненним поетичним мисленням».

Володимир Винницький – лауреат Міжнародного фортепіанного конкурсу Маргарити Лонг і Жака Тібо, володар Distinguished Artists Award. Звичні майданчики для нього – Карнегі Хол, Меркін Концерт Хол, Стейнвей-Хол, Галерея Філіппса, Цай Перформанс Центр в США, Великий зал  Московської консерваторії (Росія), Театр на Єлисейських полях, Амфітеатр Рішельє де ла Сорбонн (Франція), Театро де Санто Ізабель в Ресіфе (Бразилія), Ліндер Аудиторіум (ПАР)… Його стиль характеризують неймовірна техніка і глибоке розуміння музики.

Наталія Хома – володар вищих нагород на міжнародних конкурсах імені Пабло Казальса в Будапешті, в Маркнойкірхені (Німеччина), конкурсі імені Чайковського в Москві, конкурсі віолончелістів в Белграді.
Свого часу, гастролюючи в США, Назарій Пилатюк зустрівся з подружжям – Володимиром Винницьким і Наталією Хомою. Так і виникло «КИЇВ-ТРІО» - на честь столиці України, що об’єднує і надихає українців в усьому світі.
 
Щороку в грудні «КИЇВ-ТРІО» презентує на Батьківщині особливу програму – «Різдвяні вечори». Кожного року програма оновлюється, каже автор проекту «Камерний абонемент» – заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта. На сцені Чернігівського обласного філармонійного центру «КИЇВ-ТРІО» вже вдруге, і, як і торік, представив колектив чернігівській публіці багаторічний ректор Національної музичної академії України, академік Національної академії мистецтв Володимир Рожок. Він підкреслив, що радий презентувати землякам (а пан Володимир родом з Ніжинського району) «КИЇВ-ТРІО» саме на сцені філармонійного центру, який подарував світу такі художні колективи як Академічний симфонічний оркестр «Філармонія», Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського, Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські Клейноди»…

На сцені Чернігівського обласного філармонійного центру 16 грудня 2018 року музиканти «КИЇВ-ТРІО» виконали Фортепіанне тріо Людвіга ван Бетховена, «Угорську рапсодію» Давіда Поппера, твір Володимира Винницького «Загублене танго», а також – як присвяту народному артисту України Мирославу Скорику, який відзначає 80-річний ювілей – його «Карпатську рапсодію» (до речі, свій Концерт № 7 для скрипки та симфонічного оркестру Мирослав Скорик присвятив саме Назарію Пилатюку).


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини