Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:02:09

Іван Чурилов у творчому проекті "Камерний абонемент"

10.12.2018   12:51Агенцiя

Баяніста Івана Чурилова знавцям музичного мистецтва представляти не треба. Він лауреат міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів «Citta di Lanciano», заслужений артист України, соліст Національної філармонії та Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України.

Іван Чурилов

Іван Чурилов

Зі своєю знаменитою концертною програмою Іван Чурилов 9 грудня 2018 року став гостем творчого проекту Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм «Камерний абонемент». За словами автора проекту, заслуженого діяча мистецтв України, мистецтвознавця Олега Васюти, творче кредо Івана Чурилова – класична спадщина.

Музикознавці підкреслюють велику складність концертної програми виконавця. Зокрема, «Гольдберг-варіації» Йоганна Себастьяна Баха, з яких вона починається, до снаги лише віртуозу. Тембр баяну в них нагадує і орган, і дерев’яні духові інструменти. В «Переклику птахів» Жана-Філіппа Рамо баян Івана Чурилова звучить як справжній пташиний спів, а в п'єсі Сергія Тихонова «На ранчо Веселого Джека» - як губна гармошка.

В концерті також прозвучали твори Вольфганга Амадея Моцарта, Фелікса Мендельсона, Йоганна Штрауса, Георгія Шендерьова… Кульмінацією виступу Івана Чурилова став «Весняний хоровод» Григораша Дініку, в якому багатоплановість образів поєднується з національними колоритами музики. 


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.