Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:37:27

В гостях у великого Вівальді

06.12.2018   08:31Агенцiя

На гостини до Вівальді запросили чернігівських глядачів скрипалі Олександр Семчук, Катальдо Де Пальма та академічний симфонічний оркестр «Філармонія» на чолі з художнім керівником та головним диригентом – заслуженим діячем мистецтв України Миколою Сукачем.

З виступу у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм всесвітньо відомі музиканти розпочали свій тур під назвою «В гостях у великого Вівальді». «Це – україно-італійський тур з точки зору культури, з точки зору музики», - каже маестро Семчук.

Заслужений артист України Олександр Семчук не тільки гастролює по всьому світу, а й завідує кафедрою  у Міжнародній музичній академії в італійській Імолі. Музикознавці зазначають, що його «віртуозний стиль відрізняється надзвичайно вдумливим і сучасним трактуванням музики».

Італійський скрипаль та альтист Катальдо Де Пальма теж активно концертує, а також співпрацює як концертмейстер з оркестрами Королівського театру Парми, філармонійним оркестром театру Феніче у Венеції та симфонічним оркестром Абруццо, є професором консерваторії Фоджи та професором університету Сунгшин у Сеулі (Корея). В Україні маестро Де Пальма вперше. Каже, для нього велика честь виступати з провідними українськими музикантами.

Програма «В гостях у великого Вівальді», представлена 5 грудня 2018 року чернігівській публіці, - особлива. «Через неї червоною лінією проходить тема Антоніо Вівальді», - підкреслює Олександр Семчук. Так, наріжним каменем програми став його Концерт №4, Op. 8, RV 297, «Зима» з циклу «Пори року». Також в концерті прозвучали «Пори року в Буенос-Айресі.
Весна» Астора П’яццолли, «Пори року. Переосмислюючи Вівальді. Літо» Макса Ріхтера, «Американські пори року. Осінь» Філіпа Гласса, «Якось в гостях у великого Вівальді» з Камерної симфонії №7 Євгена Станковича. «Антоніо Вівальді – композитор, який не тільки «поставив стовпи и натягнув дроти» в музиці, а й пустив по них струм, - вважає керівник оркестру «Філармонія» Микола Сукач. – Він і зараз звучить настільки актуально, ніби він наш сучасник. Тому всі композитори так чи інакше звертаються до його музики. Наприклад, «Якось в гостях у великого Вівальді» Євгена Стаковича – це твір, в якому можна почути і теми Вівальді, і український фольклор. Представлені в концерті твори дуже різні, але ми побудували програму так, що наприкінці завжди звучить музика Великого Маестро – музика, яка ніколи і нікого не залишить байдужим».

Завершальним акордом виступу стала Симфонія кончертанте для скрипки, альта та струнних KV364, Es-Dur Вольфганга Амадея Моцарта.

Після Чернігова програму «В гостях у великого Вівальді» побачать Вінниця, Рівне, Івано-Франківськ, Чернівці і Луцьк.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.