Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:23:04

Академічний симфонічний оркестр "Філармонія" відкрив 75-й концертний сезон

07.09.2018   17:41Агенцiя

Першою музичною подією нового 75-го концертного сезону Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм став виступ Академічного симфонічного оркестру "Філармонія" під керівництвом головного диригента, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

Участь у концерті, що відбувся 6 вересня 2018 року, також взяли Фудзіко Хеммінг (фортепіано, Японія-Німеччина) та диригент Міцунобу Такая (Японія). 

 Пані  Хеммінг вдруге солірувала з оркестром “Філармонія”. Минулого року вона дебютувала на чернігівській сцені і так само брала участь у відкритті сезону. Легендарна піаністка вважається найстарішим концертним виконавцем класичної музики в світі, яка продовжує гастролювати. Нині Фудзіко Хеммінг  86 років, а її активній професійній діяльності - майже 70! В доробку піаністки більше 20 музичних дисків, чотири з яких стали «золотими». Чернігівський глядач, який прийшов до філармонійного центру на відкриття 75-го концертного сезону, стоячи аплодував музикантці і неодноразово викликав її на “біс”.

Особливе місце в історії Академічного симфонічного оркестру "Філармонія" належить й диригенту Міцунобу Такая. Його співпраця з чернігівським колективом триває вже 17-й рік. Власне, його становлення, як музиканта, і відбувалося у співпраці з симфонічним оркестром “Філармонія”. Тому для колективу, за словами Миколи Сукача, пан Такая  є “майже рідним”.

Відкриття чергового концертного сезону для симфонічного оркестру має подвійне значення. Адже окрім ювілейного 75-го сезону Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, колектив починає святкувати й свій 20-річний ювілей. Як розповів головний диригент оркестру, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач, протягом сезону запланована насичена концертна програма колективу, вінцем якої весною 2019 року стане грандіозний гала-концерт, який “Філармонія” влаштує в Чернігові на рідній сцені. Тож основна інтрига ще попереду...

Учора ж, під час концерту, прозвучали всесвітньо відомі шедеви класичної музики: Ф.Шопен. Ноктюрн, сі-бемоль мінор, твір 9, №1. Полонез №6 (Героїчний), ля-бемоль мажор, твір 53. Ф.Ліст. Великі етюди по Паганіні №6, ля-мінор (Тема і Варіації) S.141. Мрії кохання №3, ля-бемоль мажор, S.541. Великі етюди по Паганіні №3, (Кампанела) S.141. Дж. Россіні. Увертюра до опери «Італійка в Алжирі». В.-А. Моцарт. Концерт для фортепіано з оркестром №21.

 Прес-центр  Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.