Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:56:55

До 1030-річчя Хрещення України-Русі - "Скарби духовної величі України"

30.07.2018   17:33

"Скарби духовної величі України" - цикл тематичних екскурсій під такою назвою, присвячених 1030-річчю Хрещення України-Русі, відбувся 26 та 27 липня в Музеї рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Виставка книжкових раритетів з фондів університетської книгозбірні була підготовлена співробітниками бібліотеки під патронатом Української Православної Церкви Київського Патріархату. Відвідувачі виставки змогли на власні очі побачити такі пам'ятки 1000-літньої християнської культури українського народу, як Остромирово (1056 р.), Реймське (ХІ ст.) та Пересопницьке (1556-1561 рр.) Євангелія, Острозька Біблія славнозвісного друкаря Івана Федоровича (1581 р.) - у факсимільних виданнях ХІХ-ХХІ ст. Духовна спадщина видатних діячів Українського Православ'я митрополитів Петра Могили, Стефана Яворського, Димитрія Ростовського, Іоанна Максимовича-Тобольського, архієпископа Лазаря Барановича були представлені в оригіналах ХУІІ-ХУІІІ ст.

Велике захоплення у відвідувачів викликала експонована в Музеї ретроспективна колекція унікальних видань видатних українських духовних центрів тієї доби - Києво-Печерської та Почаївської Лавр, Новгород-Сіверської та Чернігівської друкарень, тощо.

Протягом двох днів вхід для всіх бажаючих до Музею рідкісної книги був вільним. Інформаційний супровід виставки забезпечував та надавав вичерпні відповіді на запитання відвідувачів директор бібліотеки Ніжинського держуніверситету Олександр Морозов.


За матеріалами бібліотеки імені М. Лавровського НДУ імені Миколи Гоголя

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.