Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:31:28

Художники першими “обкатають” новий туристичний маршрут по музеях Гомельщини та Чернігівщини

30.07.2018   10:02Агенцiя

Міжнародний пленер за участю художників з Білорусі, України, Латвіїта Польщі відбудетьсяз 1 по 14 серпня по містахі музеях Гомельскої та Чернигівської областей в рамках проекту “Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва”.

Завдання пленера – зібрати художній матеріаліз зображеннями визначних історико-культурних місць, архітектурних пам’яток, музеїві музейних предметів Гомельськоїта Чернігівської області.

Учасники проїдуть по містах і музеях, які входятьу новий транскордонний міжмузейний туристичний маршрут, що розробляється  в рамках проекту.

Перший тиждень пленера відбуватиметься на білоруськійтериторії – художники відвідають Гомель, Вєтку, Річицю, Лоїв, Хойники та Брагін.

Після цього учасники пленера перетнутькордон і продовжать роботу в Чернігівській області – оглянуть пам’ятки Чернігова, Любеча, Седнева, Козельцята Остра.

У кожному місті художники працюватимуть над пейзажами, художніми зображеннями архітектурни хпам’яток та історично-важливих місць регіону. Вони також відвідають місцеві музеї, зроблять замальовки музейних експонатів.

Зображення, створені підчас пленеру, складуть виставковий фонд проекту “Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва”. Ці роботи увійдуть до експозиції виставки за підсумками проекту, яка восени 2018 р. буде представлена в 6 музеях Гомельської та Чернігівської областей. Твори художників будуть використані в якості ілюстрацій додовідника-путівника з історії та культури регіону, який буде виданоу рамках проекту для музейних співробітників, працівників установ культурита освіти.

Як і інші заходи проекту, міжнародний пленер сприятиме зміцненню культурних і професійних зв’язків між Гомельщиною та Чернігівщиною.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.