Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:37:24

Південний вояж Чернігівського драмтеатру

24.05.2018   14:01Агенцiя

З приємністю хочеться зазначити, що наш Чернігівський академічний театр імені Т.Г.Шевченка – бажаний гість на кращих сценічних майданчиках та найвідоміших театральних форумах України.

У цьому театральному сезоні шевченківці отримали запрошення взяти участь у таких престижних фестивалях, як Полтавський фестиваль театрального мистецтва «В гостях у Гоголя», ІІІ Міжнародний фестиваль «І люди, і ляльки – 2017» у Львові, Перший всеукраїнський театральний фестиваль «Феєрія Дніпра» та Відкритий фестиваль української драматургії «ДНІПРО.ТЕАТР.UA» у м.Дніпро, а також XХ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який традиційно відбувається у Херсоні щороку в останній тиждень травня.

 Прямуючи на Таврійський фестиваль з виставою «Вій. Докудрама» Наталі Ворожбит у постановці режисера, заслуженого артиста України Андрія Бакірова, творча група театру скористалася можливістю презентувати свою творчість глядачам Дніпра і Одеси. І якщо дніпровська публіка, вже добре обізнана з творчістю наших акторів за попередніми виступами, охоче йшла подивитись їх нову роботу, то для одеситів це було нове знайомство з чернігівською трупою, яка востаннє виступала в Одесі 20 років тому, у 1998 році. Тим паче приємно, що обидва гастрольні виступи пройшли з великим успіхом. І дніпровські, й одеські глядачі зацікавлено сприйняли сучасну інтерпретацію відомих гоголівських містичних мотивів, високо оцінили творчі пошуки чернігівських митців й бурхливими оваціями вшановували їх після закінчення вистави.

А 19 травня на сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша чернігівські артисти представляли виставу «Вій. Докудрама» Н.Ворожбит, яка цьогріч отримала Премію імені Леся Курбаса, найвищу відзнаку у сфері театрального мистецтва Міністерства культури України. Чутливо відгукувалися херсонські шанувальники театрального мистецтва на несподівані режисерські рішення, яскраве акторське втілення образів, влучні висловлювання героїв вистави, гаряче дякували чернігівським акторам за талановиту гру і глибокодумну роботу із серйозним драматургічним матеріалом. Шалені овації та невпинні вигуки «Браво!» по завершенню вистави були винагородою за виступ на Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії».

 «Я вчора потрапила під «зливу», яка яскравим дощем п’єси Наталки Ворожбит і акторів Чернігівського театру збила мене з ніг і понесла у неперевершену щасливу театральну країну. Браво драматургу! Браво режисеру! Браво Чернігів!» – своїми враженнями поділилась Любов Калюжна – заслужена артистка України, завліт Херсонського обласного академічний музично-драматичного театру ім.М.Куліша.

Доречним буде тут навести уривок з інформаційного повідомлення інтернет-видання «Интересные события и факты Херсон» стосовно виступу чернігівців:
«В Херсоне в эти дни в самом разгаре ХХ Фестиваль Мельпомена Таврии. На нескольких площадках города, в том числе под открытым небом, а также в главном месте-херсонском областном академическом музыкально-драматическом театре имени Миколы Кулиша проходят спектакли гостей нашего города из других городов Украины и разных стран мира. Сегодня 19 мая те херсонцы, которым посчастливилось попасть на уникальный спектакль ВИЙ. ДОКУДРАМА аплодировали стоя… БРАВО!».

Також чимало приємних відгуків надходить до нашої сторінки у Фейсбук.
«Були на постанові «Вій» в Харкові. Все було прекрасне а саме: сюжет, гра акторів, декорації. Дуже раджу відвідати. Напевно єдине чого не раджу то брати з собою неповнолітніх дітей бо діалоги зі сцени досить сміливі :)»
Фантастична гра. Давно не отримувала такої насолоди від театрального вечора.
Браво! Бравісімо Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім.Т.Шевченка! Ви МЕГАпрофесіонали

Вітаючи творчий колектив Чернігівського облмуздрамтеатру з успішним виступом на фестивалі «Мельпомена Таврії», побажаємо і надалі зміцнювати авторитет нашого театру, здобуваючи захоплення і симпатії глядачів на всіх театральних форумах України та за її межами.


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини