Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:30:40

Відбулося відкриття виставки ландшафтної фотографії "Там, де серце моє…" Костянтина Мельника

19.05.2018   09:07Агенцiя

Розподіленою галереєю "Фотомистецтво" (Мінськ, Білорусь) в партнерстві з Чернігівським міським фотоклубом "Прекрасне поруч" та Чернігівською ОУНБ ім. В. Г. Короленка була презентована виставка ландшафтної фотографії "Там, де серце моє…" мінського фотохудожника Костянтина Мельника.

Для митця в своїй творчості важливе лише те, які емоції виникають у глядача після перегляду його творів. Хоч автор сам себе не вважає професіоналом, але його діяльність незмінно пов'язана з мистецтвом фотографії.

Пан Костянтин – багаторазовий переможець та призер республіканських і міжнародних фотоконкурсів; автор фотопроекту "Свята Русь – зберігай Віру Православну"; автор циклу фотозамальовок з Національного музею народної архітектури та побуту України ("Пирогів") під назвою "Тридев'яте…"; учасник фотопроекту "Спогад про Грюнвальда", що демонструвався в Чернігові в Музеї сучасного мистецтва "Пласт-Арт" в 2011 році; куратор проекту "Реверанс XIX століттю", результатом якого стало більше десяти виставок; член журі "Світ навколо нас" та "Зелений Мінськ". Костянтин Мельник був куратором І, ІІ, ІІІ і V та головою журі VІ, VІІ, VІІІ і IX міжнародного конкурсу "4383 дні дитинства", остання виставка якого була презентована в Чернігівській ОУНБ в 2017 році. Також митець є засновником розподіленої галереї "Фотомистецтво", в рамках якої проводиться близько ста фотовиставок щорічно в Білорусі та за її межами.
 
На виставці "Там, де серце моє…" представлено 40 світлини, які зроблені в період з 2008 по 2015 рік в Білорусі та Чернігівській області України.
 
Назва експозиції говорить не про географічну приналежність місць зйомки, а про той емоційний вплив, який безумовно справляють на нас рідні ландшафти. Так, і білоруські, і українські пейзажі для автора дуже близькі, бо з 1976 по 1979 роки він жив та навчався в Чернігові.
Слово "Батьківщина" для фотохудожника насамперед ототожнюється з полями, лісами, ріками, їх, на перший погляд, непримітним, але твердим характером та красою, силою й беззахисністю.
 
Фотографії випромінюють неймовірне тепло та закоханість автора в рідні краєвиди, зовсім по іншому сприймається краса, яка оточує нас. Оригінально та цікаво підібрані кадри розкривають автора як талановитого митця зі своїм унікальним баченням світу та романтичною душею.
 
Експозиція "Там, де серце моє…" триватиме до 20 червня 2018 року, тож працівники Чернігівської ОУНБ разом з Костянтином Мельником запрошують гостей і жителів міста відвідати виставку та доторкнутися до прекрасного.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини