Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:34:13

"В’ячеслав Чорновіл – пробудження України"

26.03.2018   12:09

Хто лиш не прагнув нас тримати на колінах… Та перед пам'яттю не значиться вини. У всі віки за волю України, Ішли в безсмертя дочки і сини…

В’ячеслав Чорновіл... Його ім'я на початку 70-х років переказували пошепки з двору в двір, з душі в душу, з серця в серце. У кінці 80-х воно зазвучало голосніше у кав'ярнях Золочева і Львова, на сторінках київських газет. Воно вознеслося народною надією на малих і великих вічах на початку 90-х років. Чорновіл — це людина, яка є одним із основоположників незалежності України, ідеолог української демократії, і, зрештою, людина, ім’я якої увічнене на скрижалях української історії.

У приміщенні Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова 22 березня відбулася краєзнавча година з нагоди вшанування пам’яті, відомого правозахисника, політика, журналіста, публіциста і громадського діяча, Героя України - В'ячеслава Чорновола. Під час заходу студенти першого курсу Прилуцького медичного училища ознайомились з долею відомого політика, переглянули документальні відео про його життя, політичну і громадську діяльність.

В’ячеслав Чорновіл це уособлення незламного духу. Він жив тим, у що вірив. Цікавою була розповідь бібліотекаря міської бібліотеки ім. Л.В.Забашти Ніни Юріївни Заболотної про публіцистичну діяльність патріота, твори, статті якого проникнуті ідеєю самостійності України. Усе своє життя присвятив відомий громадський діяч пробудженню українського національного духу. Інформацією про становлення та діяльність міськрайонного осередку Народного Руху в нашому місті поділилась з присутніми старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова – Ірина Василівна Біленко, захоплюючою була і розповідь учасника Майдану, Революції Гідності, справжнього патріота своєї Батьківщини, який створив, а пізніше і очолив в Прилуках осередок Народного Руху на Прилуччині, відомої творчої особистості у нашому місті, яка своєю творчістю закликає втілювати в життя ідеї незалежної і самостійної України – Віктора Олександровича Погуляя.

На завершення заходу присутні зробили фото на згадку і прослухали декілька патріотичних пісень у виконанні автора.

Відповідальна за проведення заходу завідуюча філіалу ім. О.В. Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Т.О. Іващенко.


За інформацією Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини