Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:48:38

Відбувся бенефіс актриси Олени Бондаренко

02.11.2017   08:12Агенцiя

70-річний ювілей від дня народження та понад 45-річний стаж роботи у Чернігівському драмтеатрі.

Привід для влаштування бенефісу провідного майстра сцени Олени Бондаренко був більш ніж поважний – 70-річний ювілей від дня народження та понад 45-річний стаж роботи у Чернігівському академічному облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка. Та найважливішим у підготовці до проведення бенефісу актриси була ціла низка виразних різнохарактерних сценічних образів, створених нею у багатьох виставах театрального репертуару.

Яскраво і багатогранно проявився різносторонній талант актриси у таких ролях, як Герцогиня Мальборо – «Ваш хід, королево!» Е.Скріба, Мокрина – «Сорочинський ярмарок» М.Старицького за М.Гоголем, Марта – «Мати-наймичка» за Т.Шевченком, Килина – «Лісова пісня» Лесі Українки, Терпелиха – «Наталка Полтавка» І.Котляревського, Одарка – «Сватання на Гончарівці» Г.Квітки-Основ’яненка, Євдокія Пилипівна – «Дамських справ майстер» за п’єсою М.Старицького «За двома зайцями», Кайдашиха – «Кайдашева сім’я» за І.Нечуєм-Левицьким, Мати – опера М.Аркаса «Катерина» за поемою Т.Шевченка, головна роль у театральній фантазії «Відьма» за творами Кобзаря та багато інших.

Особливе місце у багатій палітрі Олени Бондаренко посідає образ умудреної довгим і важким життям баби Юстини у виставі «Не плачте за мною ніколи…» за новелою Марії Матіос у постановці режисера Тетяни Шумейко, яка і була покладена в основу бенефісної програми. Із оповіді простої сільської жінки актрисі разом з творчим ансамблем молодих талановитих дівчат вдалося зробити глибоку філософську притчу про сенс буття, головна тема якої – це перегляд свого життя і перевірка готовності до переходу в інший вимір.

Сценічне дійство, що відбувалося в експериментальному просторі малої сцени, створювало особливу атмосферу довірчості і безпосереднього діалогу з глядачем, коли чути кожне, навіть пошепки сказане слово і надзвичайно гостро відчувається кожна мить спільних переживань. Зворушені проникливою грою глядачі довгими аплодисментами дякували за подаровані миті справжнього акторського мистецтва і дарували актрисі букети квітів.

Родзинкою бенефісного вшанування стало художнє привітання, адресоване «актрисі Олені», в акапельному виконанні шести молодих артисток, задіяних у виставі, та режисера-постановника Тетяни Шумейко, що до сліз зворушило винуватицю свята, яка щиро дякувала присутнім за привітання і добрі побажання.

До вшанування бенефіціантки долучилося і керівництво театру. Генеральний директор Сергій Мойсієнко, вітаючи Олену Григорівну, вручив їй Почесну грамоту обласної державної адміністрації, подякував за вагомий внесок у творчі здобутки театру та побажав довгих років активного сценічного життя. Режисер-постановник Віра Тимченко тепло і душевно пригадала кращі ролі Олени Бондаренко у своїх виставах та передала вітання від Національної спілки театральних діячів України, як голова її первинного осередку в театрі. Художній керівник театру Андрій Бакіров привітав ювілярку від усього акторського загалу шевченківців і побажав їй нових цікавих ролей та глядацької прихильності і любові.

Приєднуючись до щиросердних вітань і теплих побажань шановній Олені Григорівні, зичимо їй наснаги і натхнення, нових успіхів і творчих здобутків на рідній чернігівській сцені!


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.