Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:05:50

Чернігівський академічний драмтеатр ім.Т.Г.Шевченка розпочав 92-ий театральний сезон

12.10.2017   08:10Агенцiя

Найщиріші вітання шанувальникам сценічного мистецтва з нагоди відкриття у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка нового 92-го театрального сезону, який цьогоріч розпочався прем’єрним показом оперети-жарту «Перемудрували» за п’єсою класика української драматургії Марка Кропивницького «Пошились у дурні» у постановці режисера, заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко.

З перших хвилин сценічного дійства глядачів заворожило розмаїття кольорових стрічок, з яких утворювалось і вбрання хлопців та дівчат, і дахи будівель, і плéтені тини біля хат. Тож і причитання обох батьків, заклопотаних заміжжям своїх доньок – у мірошника Кукси (арт. Валентин Корінь) п’ятеро, а у коваля Дранка (арт. Едуард Брагіда) аж семеро – викликали у глядачів співчутливий сміх. Сперечалися турботливі батьки так аргументовано, що глядачі мимохіть переймалися бідами обох удівців, у яких найголовніший клопіт – вдало видати заміж свій «дівочий батальйон».

Ліричними і водночас не позбавленими гумору змальовані на сцені відносини двох молодих пар – наймита Антона з Куксиною Орисею (артисти Євген Бондар і Євгенія Василенко) та ковалевого помічника Василя з Дранковою Горпиною (артисти Сергій Пунтус і Ксенія Макієвська). Ще два комічні персонажі – хитрий і грошолюбивий писар Скакунець (арт. Петро Великий) та захожий п’яничка Нечипір (арт. Микола Лемешко) – додали кумедності всьому сценічному дійству та раз по раз викликали сміх та оплески глядачів.

Особлива роль режисером-постановником була відведена оркестрові, який був розташований на сцені й епізодично брав участь у сценічному дійстві, а його диригент спілкувався з героями п’єси й органічно вписувався в ситуативні мізансцени. На сцені гармонійно взаємодіють оригінальне музичне оформлення (диригент Олексій Рощак, хормейстер Світлана Філін), барвиста та функціонально мобільна сценографія (художник-сценограф Людмила Ковальчук), осучаснений художній варіант національних костюмів (художник Ганна Тищенко). Вмотивований супровід балетної групи (балетмейстер Ольга Шпаковська) став і своєрідним прологом на початку дійства, і яскравим заключним акордом наприкінці спектаклю. Публіка з цікавістю і прихильністю поставилася до спроби режисерсько-постановочної групи оживити класичну драматургію, зробити її прийнятною для сучасного глядача. Творчому ансамблю шевченківців, задіяних у виставі, вдалося нехитру фабулу класичної п’єси зробити такою, що глядацька зала аплодувала їм стоячи.

Вітаючи колектив театру з успішною прем’єрою, побажаємо музичній комедії «Перемудрували» за п’єсою Марка Кропивницького тривалого сценічного життя, а шанувальникам театрального мистецтва – нових приємних зустрічей протягом 92-го театрального сезону.


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.