Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:38:15

Фестиваль історичної реконструкції набирає обертів. ВІДЕО

02.10.2017   11:30Агенцiя

Цьогоріч до Чернігова з’їхались реконструктори з восьми областей України, а також гості із Норвегії й Польщі. Чернігівський Дитинець наповнився звуками середньовічної музики та брязканням зброї – саме там проходив фестиваль.

Відтворити образ життя наших предків епохи Київської Русі – ось чим займаються ці люди. Час від часу вони з’їжджаються зі всієї України на такі от фестивалі, аби побитись на мечах, похизуватись новими знахідками, пограти в «середньовічні» ігри. Уже вдруге і Чернігів зустрічає реконструкторів у рамках історичного фестивалю.

Ось ці браві вікінги представляють клуб реконструкції «Егдер Вікенглаг», що в Норвегії. Вони вже втретє в Чернігові, їм до вподоби наша природа й архітектура, щоправда, жаліються – надто тепло. Тихон — одесит, і він відтворює образ… чернігівського воїна!

Головна забава на фестивалі – бої. Один на один, лава на лаву, на мечах, на ножах, кулачний бій… Словом, чоловіча тема. Втім, не тільки в мечах і списах полягає реконструкція. «Мирна розвага» — гра «Куб», такий собі середньовічний боулінг. Її організатори привезли з подібного фестивалю в Польщі. Так колись розважались жителі скандинавських країн.

Жіноча сторона цієї справи – відтворення одягу й прикрас того часу. Це – копітка робота, адже при їх виготовленні майстрині застосовують скляні й кістяні голки, працюють виключно з натуральними матеріалами. До того ж, усе — від взуття до сережок — має відповідати духу епохи.

Ось ця крихітка – зменшена репліка справжньої печі, в яких за часів Київської Русі плавили скло. Глина, вугілля, міхи – усе відповідає автентичним зразкам. Тут чернігівцям показували, як в десятому столітті робили намисто.

За словами організаторів, подібні заходи якнайкраще впливають на розвиток туризму в області. Загалом же туристичний сезон цього року – один із найуспішніших за останній час.

Фестиваль триватиме кілька днів. Свято на Валу – лише відкрита його частина. Решту часу реконструктори проводять у своєму колі: живуть в палатках, подібних до тих, які були в епоху Київської Русі, розпалюють вогонь без сірників, харчуються продуктами, якими харчувались наші предки. Це для нас реконструкторство – цікавий захід, для них це – спосіб життя.


Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини