Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:02:09

"Седнівська осінь" - свято у кращих національних традиціях

27.09.2017   09:17

Цьогоріч Седнів зустрічатиме гостей Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Седнівська осінь» 30 вересня. Початок — о 10:30 годині біля Георгіївської церкви. Саме тут відбудеться відкриття пам’ятника українському Лірнику.

Як проходитиме свято, говорили 26 вересня під час прес-брифінгу заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов та начальник районного відділу культури і туризму Тетяна Мірошниченко.

— Зробимо так, щоб учасникам заходу було і комфортно, і цікаво. У цьому допоможуть місцеві громади, — зазначив Андрій Курданов.

Працюватимуть музейна «вуличка» просто неба, виставки народних умільців, де можна буде не тільки оглянути, а й придбати вироби майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, полотна художників.

Також у програмі екскурсії історичними місцями Седнева та Седнівською ГЕС. Не обійдеться і без лотереї та різних конкурсів.

Крім того, волонтерами проводитиметься збір коштів на потреби 1-ї окремої танкової бригади.

Однією з родзинок заходу стане виконання духовної музики хором імені Д. Бортнянського у Георгіївській церкві.

Очікується, що участь у святі візьмуть відомі письменники, художники та митці з різних куточків України.

До речі, для бажаючих відвідати «Седнівську осінь» буде забезпечено трансфер. Виїзд — о 9:30 годині від Чернігівської райдержадміністрації (вул. Шевченка, 48).


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини