Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:15:02

Ремонтують одну з найвищих церков Чернігівщини

20.07.2017   12:56

У селі Чорнотичі Сосницького району реконструюють унікальну дерев’яну Свято-Дмитріївську церкву.

Кошти на це збирали місцеві жителі та сільгоспвиробники, котрі орендують землі в тій місцевості.

Дерев’яний храм Дмитрія Ростовського з дзвіницею заввишки 35 метрів стоїть при дорозі в центрі села. Він збудований у 1910 році паном Домонтовичем і названий так на його честь.

Незважаючи на те, що Свято-Дмитріївська церква є традиційною з архітектурної точки зору, вона вирізняється своїми великими розмірами та цікавим інтер’єром. Нині храм у досить доброму стані, доглянутий та обнесений парканом. Ця церква ніколи не закривалася, залишалася діючою і в радянські часи. Сюди навіть завозили ікони і всі інші церковні убори з навколишніх церков, які закривалися. Тому не дивно, що у Свято-Дмитріївському храмі так багато ікон, що займають всі його стіни.

«У церкві замінять хрести на куполах, повністю її пофарбують, – розповідає секретар Чорнотицької сільської ради Ольга Клопот. – Всі роботи проводяться за благодійні кошти. Люди приносили, хто скільки зможе. Таким чином 15-16 тисяч гривень і назбирали. Решту коштів дали меценати та орендарі наших земель. Всі роботи проводять майстри із Західної України. Оскільки церква дерев’яна і висота її 35 метрів, то у наших краях не знайшлося майстрів, які б погодилися виконати роботи за порівняно скромну платню. Вже замінили хрести і займаються злущенням старої фарби. Потім фарбуватимуть заново».

http://zemlyaivolya.net/news/remontuyut_odnu_nayvishchih_tserkov_chernigivshchini.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.