Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:42:43

Публічні лекції. У класі Колегіуму — аншлаг

09.02.2017   07:25Агенцiя

3 лютого Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» відновив лекційну програму для шанувальників старовини, започатковану у 2014 році.

Цього дня завідувач відділу наукових досліджень печер та пам’яток археології Володимир Руденок читав лекцію «Вулиці та площі Чернігова — свідки історії».

У класі Колегіуму був аншлаг. Послухати про минуле нашого міста прийшли люди різних вікових та професійних груп. Лекція продовжувалася більше години, але промайнула мовби мить.

Поціновувачі старовини слухали Володимира Руденка затамувавши подих. І дізналися багато цікавого й нового про Чернігів.

10 лютого о 15.00 старший науковий співробітник Олена Ванжула читатиме лекцію «Губернський хутір Чернігів». Вона розповість про маловідомі сторінки історії міста у ХІХ — на поч. ХХ ст., коли Чернігів був центром губернії.

Лекція «Чернігів та повсякденне життя чернігівців у 1920-х роках ХХ ст.» відбудеться 15 лютого. Її читатиме кандидат історичних наук, молодший науковий співробітник Інна Непотенко.

Згадані лекції присвячені 1110-річчю першої писемної згадки про наше стародавнє місто.

Від чернігівців надходять прохання проводити лекції у вихідні дні. Наукові співробітники та адміністрація Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» врахують ці пропозиції і лекції, які користуватимуться найбільшою популярністю будуть повторені влітку, у неділю.


"Чернігів стародавній"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини