Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:33:28

Седнів повертається з кінострічок 1939 та 1966 років

10.01.2017   09:15

Завдяки копіткій роботі працівників Центрального державного архіву кінофотофоноархіву України ім. Г.С. Пшеничного (м. Київ) створено та викладено на інтернет-сайті архіву електронні версії шістьох видань “Кінолітопис. Анотований каталог кіножурналів, документальних фільмів, кіно- і телесюжетів”.

Опрацювавши каталоги, знайшов деякі кіносюжети і про села Чернігівського району. Звичайно, що зацікавився сюжетами про Седнів.
Наприкінці 2016 року направив листа до керівництва архіву і одержав згоду на замовлення двох кіносюжетів. Напередодні Нового року кіносюжети були вже надіслані на мою електронну пошту.

Приємно, що є можливість повернути сучасному поколінню мешканців району те, що було задокументовано десятки років тому та зберігалось в архіві. Адже на екрані, наче з пам’яті, повертаються милі серцю краєвиди, історичні пам’ятки, дитинство, шкільні друзі, а хтось згадає і діда-паромника. Перший сюжет 1939 р. має звук, а ось до другого, 1966 року, довелось зробити музичний супроповід.

Найближчим часом ці два кіносюжети будуть презентовані у Седневі. Це подарунок краєзнавчого осередку седнівцям.


Андрій Курданов

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини