Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:59:29

Відбулося відкриття виставки світлин "Чудове поруч" Анатолія Чорноівана

28.10.2016   15:08Агенцiя

26 жовтня в Чернігівській ОУНБ імені В.Г. Короленка відбулось відкриття виставки світлин "Чудове поруч" чернігівського фотографа Анатолія Чорноівана.

Анатолій Кіндратович народився 1937 року в селищі Дмитрівка Бахмацького району Чернігівської області. Після закінчення семирічної школи вступив до нафтопромислового технікуму у м. Львів. Згодом закінчив Львівський політехнічний інститут.
 
Захоплення фотографією виникло ще в студентські роки. Відтоді постійним супутником митця у його нелегкій роботі був фотоапарат.
 
Понад 40 років працював у нафтогазгеології. В 1976-1978 роках Анатолій Кіндратович працював за контрактом у складі геологічної групи з пошуків нафти і газу на півночі Демократичної Республіки Афганістан. Спостерігав за природою країни, за людьми які там проживають. Все побачене знайшло своє відображення на фотоплівці.
 
Анатолій Кіндратович – член фотоклубу "Чернігів". Учасник багатьох міських та обласних фотовиставок.
 
На виставці "Чудове поруч" представлені близько п'ятдесяти світлин в жанрі пейзажу. В своїх роботах митець передав неповторну красу, загадковість та чарівність природи Поліського краю.
 
Фотограф любить подорожувати і має багато світлин у своєму доробку. Тому, в доповнення до чернігівських краєвидів, на екрані проектора любителі прекрасного мали змогу ознайомитись ще й з краєвидами Львова, який став другим рідним містом митця.
 
Слова привітання та побажання подальших успіхів у творчості висловив Анатолію Чорноівану голова міського фотоклубу "Чернігів" Микола Дульцев. "Переглянувши виставку, я зрозумів, що вік не впливає на бажання творити. Кожну вільну хвилину Анатолій Кіндратович присвячує фотографії. Він знаходить такі чарівно прості та дивовижно загадкові куточки Полісся, України та інших країн, що прокидається бажання зберегти цю красу для наступних поколінь."
 
Заслужений журналіст України, член НСФУ Юрій Хромушин відмітив, що митець вражає своєю працьовитістю та надихає своїм прикладом. "Кожне фото – це не просто "клацнув і пішов". Вгадується велика витримка та робота над кадром. Тож, Анатолію Кіндратовичу, продовжуйте показувати, як треба любити фотографію та Чернігівщину і бути прикладом для наслідування починаючим фотографам."
 
"Анатолій Кіндратович щоденно відшліфовує свою майстерність!" – так відгукнулась про творчість фотографа його товаришка Лідія Юрченко. Пані Лідія зізналася, що дуже вдячна Анатолію Кіндратовичу за його підтримку в складні для неї часи. Бо, переселившись з Донецька, велику підтримку отримала саме від свого наставника, потрапила до фотоклубу "Чернігів" та познайомилась з багатьма талановитими митцями.
 
На закінчення вернісажу фотограф подякував всім гостям за підтримку його творчості та зробив невеличкий екскурс в історію створення світлин.
 
Зустріч пройшла у теплій дружній атмосфері. У студентства, що було присутнє на заході, виникло багато запитань стосовно творчості Анатолія Чорноівана, тому спілкування з митцем продовжилось і по закінченню заходу.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини