Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:12:20

Презентація альбому-каталога "Старі Майстри"

06.10.2016   13:06

Захід відбувся в залі картинної галереї Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя».

Тут зібралися люди, небайдужі до чистоти духовних криниць, до натхненної творчої праці та наділені великою любов'ю до культурного розквіту нашого краю.

Вступним словом презентацію відкрив ректор університету Олександр Самойленко. Він акцентував увагу присутніх на тому, що Музейний комплекс Ніжинського державного університету – це візитна картка, мистецька перлина, духовний центр не тільки університету, а й усієї Чернігівщини.

Перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук привітав присутніх з виходом у світ такого добротного фотоальбому. З приємністю і хвилюванням він зазначив, що свого часу і йому особисто доведось докласти немало зусиль, аби відродити картинну галерею університету.

Слова вдячності ведучих за підтримку видавничої ідеї пролунали на адресу Валерія Куліча – голови Чернігівської обласної державної адміністрації, депутата обласної ради Алли Ковтун, яка також взяла участь у святковому зібранні.

Привітали університет з виходом у світ каталога зібрання галереї міський голова Ніжина Анатолій Лінник, депутат міської ради Володимир Мамедов.

Із затамуванням подиху слухали присутні професора Григорія Самойленка, якого Президент України нещодавно відзначив орденом «За заслуги» ІІ ступеня як вченого-літературознавця, фундатора літературно-мистецького краєзнавства, людину, яка внесла вагомий вклад у філологічну науку, немало зробила для збереження і розвитку картинної галереї Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя,

З хвилюванням виступав також декан філологічного факультету Олександр Забарний, який прекрасно володіє методикою виховання словом.

Щирі слова подяки були висловлені людям, які власною працею причетні до створення цього альбому: фотографам Михайлу Михайленку, Ярославу Зінченку, майстру комп'ютерної верстки та дизайну Анні Лебедєвій, перекладачам Валентні Сливці та Івану Харитонову, декану факультету іноземних мов Світлані Тезіковій, упорядникам Віталіні Скороход та Анні Парубець.

Свято супроводжувалось урочистою музикою у виконанні Олексія Павленка, прекрасним співом Юлії Ханенко, гарною поезією, яку подарувала учасникам презентації Мирослава Годунок.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.