Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:10:47

Нова музейна експозиція — до Дня Українського козацтва

22.09.2016   07:47Агенцiя

Робота над створенням музейної кімнати «Молодь у революційних подіях: 1917-1920 — 2014-2017 років» триває у культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо».

Як повідомлялося раніше, ідея цього проекту належить Чернігівській міській громадській організації Суспільної Служби України.
 
Реалізувати його авторам допомагає волонтерська мережа «Вільні Люди». Фінансову підтримку з обласного бюджету у рамках Програми сприяння розвитку громадянського суспільства «Чернігівська громада» на 2016-2020 роки здійснює Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Наразі завершується облаштування та оформлення виставки.

Серед найцікавіших її експонатів – особисті речі уродженця Чернігова, члена Центральної Ради Романа Бжеського, бойовий прапор спецбатальйону МВС «Чернігів», оригінали документів учасників Революції Гідності та антитерористичної операції, а також бойові шеврони їх військових частин.

Відвідувачі музейної кімнати зможуть ознайомитися з історією національно-визвольної боротьби ХХ–ХХІ ст. Зокрема, дізнатись, яке місце у цих подіях належить чернігівській молоді.

– Коріння сучасного ховається в минулому. Вже понад століття змагаються українці за державну незалежність. Провідну роль у цій борні відіграє молодь. Дана експозиція розповідає про представників молодшого покоління чернігівців – борців за Волю України, – наголошує Олександр Ясенчук, заступник голови чернігівського осередку Суспільної Служби України та один з ініціаторів проекту.

Відкрити експозицію організатори планують напередодні Дня Українського козацтва та свята Покрови Пречистої Богородиці.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини