Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:54:03

До 25-річчя незалежності України Державний архів області підготував унікальну виставку. ВІДЕО

19.08.2016   08:02Агенцiя

До 25-річчя незалежності України Державний архів Чернігівської області підготував справді унікальну виставку. В експозиції представлені не просто документи серпня 1991-го року, які традиційно презентуються публіці напередодні державного свята, а й фотоматеріали, присвячені воїнам, які ціною власного життя боронять незалежність Української держави. Докладніше – наші кореспонденти.

«Незалежності України 25 років: здійснення багатовікової мрії». Під такою назвою в Державному архіві області відкрилася фотодокументальна виставка, присвячена чвертьвіковому ювілею сучасної Української держави. Півсотні оригінальних документів, понад 30 світлин, які презентують не тільки події серпня 1991-го року, коли виборювалася українська незалежність передусім з синьо-жовтими прапорами в руках, а й нинішні події, коли борцям за волю доводиться тримати в руках зброю.

Представлені на виставці документи, залучені із Центрального державного архіву вищих органів влади та управління. Але основу дуже системної, як відзначають фахівці, експозиції складають документи, що зберігаються в архіві Чернігівської області.

Дуже широко на виставці в обласному архіві представлені фотодокументи, пов’язані з війною Росії проти України.

До речі, архівісти закликають всіх, в кого є така можливість і цікаві документи, долучитися до формування колекції, яка повною мірою відображатиме нинішній етап боротьби за українську незалежність.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.