Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:55:56

Нагородили кращих письменників Чернігова. ВІДЕО

31.05.2016   07:37

Дійшов до завершення літературний конкурс «Книга року-2015». Нагородили переможців та лауреатів у восьми номінаціях, вручили й гран-прі конкурсу разом із грошовою премією від міського голови.

Протягом року чернігівські письменники писали, видавали й презентували свої твори. 22 книги 31-го автора взяли участь у чернігівському конкурсі «Книга року-2015». Тож з нагоди Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження в Чернігівській міській центральній бібліотеці нагородили найкращих з них – у восьми номінаціях.

Своєрідним гран-прі стала премія міського голови. Його отримала команда авторів, які створили «Чернігівську Шевченкіану».

Деякі автори є багаторазовими учасниками й лауреатами конкурсу. Наприклад, Михась Ткач. Цього року він представив збірку оповідань та новел «Хочеться грози». Він переконаний, мала прозова форма є чи не найкращим втіленням української літературної мови. Книга посіла перше місце в номінації «Проза». Втім, були й ті, для кого «Книга року» стала справжнім дебютом — як у плані видання книги, так і участі в конкурсах.

Перша спроба виявилась вдалою – друге місце в номінації «Поезія». До речі, цього року список номінацій поповнився одним пунктом – «Довідкова література». Переможцем став «Звід пам’яток історії культури України. Чернігівська область. Чернігівський район».
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.