Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:11:07

Як поширювати ідеї Софії Русової, говорили представники влади та громадськості

26.05.2016   10:00Агенцiя

Про видатну особистість Софію Русову, її велику педагогічну спадщину, важливість втілювати її прогресивні ідеї у сучасному освітньому процесі говорили 25 травня, під час круглого столу «Дзвони національної пам’яті (Софія Русова і навколо неї)», що пройшов в облдержадміністрації.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова зазначила, що збереження пам’яті про найкращі українські традиції, їх нинішня популяризація зміцнює нас як націю.

– З часової відстані ми бачимо постать Софії Русової як людини з європейським світоглядом. Ми маємо зберігати творчу спадщину нашої славетної землячки, вивчати її багатий досвід, поширювати її педагогічні ідеї, – зауважила Наталія Романова.

Під час заходу говорили про те, як відзначили в області 160-річчя від дня народження Софії Русової. Зазначили ряд важливих заходів, до яких залучалися як науковці і педагогічні працівники, так і громадськість та широкий загал молоді. Так, зокрема, у вересні минулого року з нагоди ювілею в Олешнянській школі встановили погруддя Софії Федорівни, у лютому цього року в Ріпкинській гімназії відкрили пам’ятник. Відбулися літературно-мистецькі заходи, виставки, семінари, родинні світлиці, науково-практичні конференції. Сто п’ятдесят педагогів області удостоєні обласної премії імені Софії Русової. Головне, що всі ці заходи популяризували велике надбання видатного педагога та громадського діяча.

Обговорили також, як надалі зберігати спадщину Софії Русової, вшановувати її пам’ять, просувати її ідеї. Мова йшла і про необхідність реставрації її садиби, і про розширення екскурсійних маршрутів, організацію тематичних патріотичних таборів. Озвучили ідею можливого присвоєння імені Софії Русової одній з бібліотек області. Домовилися про обов’язкове проведення з цього приводу громадського обговорення задля врахування думки громадськості.

До розмови долучилися ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К. Д. Ушинського Анатолій Заліський, історик-краєзнавець, член Національної спілки журналістів України Володимир Єрмак, президент Благодійного фонду ім. Софії Русової Іван Чаус.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини