Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:26:34

Кольори веселки Мирослави

25.04.2016   08:00

За сприяння Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» 21 квітня відкрилася перша персональна виставка у столиці одинадцятирічної ніжинської мисткині Мирослави Павлюченко.

Мирослава - учениця Ніжинської школи мистецтв при НУКіМ ім. М. Заньковецької (художнє відділення, 2 клас). вихованка зразкового колективу «Фітодизайн» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва з 2010 р., учениця 5-Б класу Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 15.

Працівники Фонду помітили талановиту дівчинку під час колективної дитячої виставки вихованців Юлії Петренко, що відбувалася в картинній галереї Фонду. Після цього дівчинку запрошували ще не раз до участі в колективних виставках, які відбувалися в київських музеях за підтримки Фонду. Загалом же у житті дівчинки вже відбулося чимало виставок. Мирослава - учасниця виставки творчих робіт дітей та молоді в рамках обласного творчого звіту «Квітуй во славу України, талантів молодих перлино!». Художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Г Спаського, м. Ніжин, 31 березня – 30 квітня 2013 р., учасниця виставки «Співаймо шану Кобзареві» в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музеї імені І. Спаського, м. Ніжин, 01лютого – 01березня 2014 р.; учасниця виставки «Омріяна Україна», Президентський фонд Л. Кучми «Україна», м. Київ, вересень 2015 р.; учасниця виставки дитячих робіт в Музеї видатних діячів української культури, музей М. Старицького, м. Київ, вересень 2015 р.; учасниця виставки «Янголи миру» в літературно-меморіальному будинку-музеї Т. Шевченка, м. Київ, 1-15листопада 2015 р.; учасниця виставки «Дитячі мрії», Національний музей Т. Шевченка, м.Київ, 28.12.2015-17.01.2016. Постійна учасниця усіх міських виставок та благодійних акцій, які проводяться в Ніжині до Дня Незалежності України, до Дня міста, на Покровському ярмарку, в підтримку воїнів АТО тощо.

А сьогодні Мирослава Павлюченко відкрила вже в столиці першу персональну виставку, на яку прийшло чимало київських ровесників. Дівчинка поділилася секретами творчості і розповіла, як народжуються цікаві ідеї та як вони втілюються в життя.

Мирослава володіє різними техніками образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (розпис на склі, писанкарство, графічні техніки, ліплення з солоного тіста, кераміка, петриківський розпис, батик, ілюстрування). Дівчинка вміє вдало створювати об’ємні композиції, втілюючи свої задуми в круглій скульптурі. Має вроджене відчуття кольору, що допомагає їй вдало поєднувати палітру кольорів у втіленні задуманого образу. Вдало створює композиції, проявляючи в них необмежену фантазію, де кожен образ є проявом її характеру. У досить юному віці дівчинка вже має свій власний індивідуальний почерк художника, який можна легко розпізнати. Композиційні образи юної мисткині знають не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Дівчинка живе образотворчістю, любить виступати на сцені як драматична акторка й читати гуморески, пробує себе в написанні віршів, казок, оповідань. Успішно вивчає англійську мову. Уміло проводить майстер-класи на міському, регіональному і міжнародному рівнях, є постійною учасницею ряду виставок, включаючи й міжнародні.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.