Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:18:50

119 років Чернігівському історичному музею. ВІДЕО

28.11.2015   10:32Агенцiя

Люди зазвичай святкують свій день народження з тортом, свічками та подарунками. А як щодо музеїв? Обласний історичний музей ім. Василя Тарновського зібрав у своїх стінах гостей, аби заявити про свій поважний вік.

За 119 років існування Чернігівський обласний історичний музей встиг пережити чимало. Він сам — історія, і в ньому зберігається історія.

Цього року день народження музею відзначається майже одночасно зі святкуванням 300-ліття Катерининської церкви, де майже тридцять років існував Музей народного декоративного мистецтва, який багато років очолювала Віра Зайченко. Сфери її наукової зацікавленості — вишивки золотими, срібними і шовковими нитками. Чимало часу знадобилось їй, аби вивчити колекцію і представити своє чергове видання – книгу «Вишивка козацької старшини».

Науковий співробітник обласного музею Олександр Бондар з монографією «Замки і фортеці Чернігово-Сіверщини в ХV-XVII ст.» — це нове покоління чернігівських музейників. Автор запевняє, його ілюстрований довідник зацікавить не лише місцевих жителів, але й туристів.

Не обійшлося на святі і без особливих гостей. Внучата племінниця того самого Василя Тарновського приїхала на святкування не з порожніми руками. Як зізнається, намагається час від часу поповнювати колекцію музею особистими речами або архівними документами відомого родича. От і сьогодні привезла невеличкий подарунок.

На сьогодні в обласному історичному музеї загальна кількість експонатів вже наближається до позначки у 200 тисяч, з яких 140 тисяч одиниць складають основний фонд закладу. Музей постійно проводить різноманітні презентації, виставки та інші культурно-просвітницькі заходи. А тому говорити про те, що у стінах музею зупинився час, не можна. Він постійно осучаснюється і завжди відкритий для усіх.


Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.