Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:03:54

Чернігівський "Отелло" на ГогольFest

26.09.2015   10:59Агенцiя

17 вересня у Києві стартував головний мультикультурний фестиваль країни ГогольFest.

"Дегустуй завтра вже сьогодні" - так звучить головний меседж фестивалю. Його придумав беззмінний ідеолог ГогольFest Влад Троїцький. Під його керівництвом команда вже вкотре за роки свого існування освоїла новий простір - цього разу величезну територію "Експоцентру України".

"У нашої країни зараз переломний момент. Ми думаємо: куди йти і навіщо? Але розмови про політику і війну безглузді без моделювання майбутнього і без передчуття завтрашнього дня. А хто в країні може його змоделювати? Художники, звичайно. Нинішній ГогольFest - спроба подивитися, де ми будемо завтра, передчуття нормального життя ", - підсумовує Троїцький. Згідно з концепцією Влада, фестиваль має показати, що щільність культурних подій у Києві може бути не менше, ніж в будь-якій європейській столиці.
Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм не зміг залишитися осторонь такої масштабної культурної події.

Мультимедійна вистава-інсталяція «Отелло» за мотивами однойменної п’єси У.Шекспіра увійшла до театральної програми фестивалю і високо булла оцінена, як глядачами так і кураторами фестивалю. Зокрема, найвідоміший український драматург Наталія Ворожбит (куратор театральної програми), звернула увагу на незвичайну трактовку всесвітньовідомої п’єси та похвалила творчу сміливість авторів вистави.

«Отелло» - це результат роботи творчої платформи SceneLoft, що об’єднує молодих прогресивних митців. Прем’єра відбулася минулого сезону.

Режисер-постановник – Світлана Бунзяк
Ролі виконують:
Отелло – Микола Пономаренко
Яго – Дмитро Обєдніков

Це, насамперед, фестивальна робота, яка повинна стати своєрідним містком між Україною та Європою для якнайшвидшої інтеграції у світовий культурний простір.

Нагадаємо, що на ГогольFest також побували актори Чернігівського молодіжного театру. Вони презентували глядачам фестивалю виставу "Емігрант".

cult.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.