Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:02:40

Спогади оперативних працівників

03.08.2015   08:51

Книга «Спогади оперативника» вийшла минулого року у видавництві «Букрек», автор Микола Бурдюг, підполковник міліції.

Ця книга є унікальною, адже це оповіді людини, що займала керівні посади у  Бахмацькому та Щорському райвідділах міліції Чернігівської області, у 70-ті-80-ті роки.

Живі образи злочинців, міліціонерів вигулькують на сторінках книги. Причому злочини бувають найрізноманітніші починаючи від банального замаху на голову колгоспу і закінчуючи нападом банди грабіжників, які потім під час свого злочинного турне добираються аж до Молдови і намагаються захопити літак.

Або жахи із Щорського району, де рецидивіст не просто вбиває телевізійного майстра, а й з небувалим садизмом та професійністю нищить сліди злочину за допомогою…свині. Чи підпали у селі Петрівці, які протягом кількох років чинять добренькі бабусі-одиначки. Чисто англійський злочин.
Подібні книги вже з’являлися на Чернігівщині. Це книга «Вот такие были дела» у якій Євген  Підгорний, колишній  працівник  слідчих органів міської та обласної прокуратури розповідає про свій багатий оперативний досвід.

В цьому ж ряді і книга «Очима районного гебіста» Володимира Ушенка –  історія про вистежування потаємного в людині, її страхів і пристрастей. Це сповідь слуги закритого світу про злочини, про які досі не наважуються відверто говорити… Автор – екс-офіцер-оперативник КГБ з української глибинки описує органи держбезпеки зразка 80-х – 90-х рр. ХХ століття.

Чимало сторінок присвячує автор і подіям у нашому краї. Справи КДБ приводять Володимира Ушкека й на Чернігівщину –Прилуччину, та й сексти його мешкають у Козелецькому та Бобровицькому районах.

«Вибагливий читач, певно, віднесе цю книгу до жанру художньої документалістики, а її автора – до когорти дійних знавців детективних історій, де, ніби у хронікальному кіно, змінюються події двобою з підступними зловмисниками, з «розкруткою» потаємних версій щодо їх «несподіваного» затримання», - написав у передмові редактор видання Микола Криничний.

Прес-служба КМЦ «Інтермеццо»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини