Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:48:13

Обласна креатив-лабораторія Бібліо-профі

30.05.2015   11:28Агенцiя

В обласній бібліотеці для дітей ім.М.Островського розпочала роботу обласна креатив-лабораторія «Бібліо-профі», де навчатимуться працівники дитячих бібліотек області. Тема першого заняття – «Сучасна дитяча бібліотека в контексті партнерства заради дитини: промоція дитячого читання молодших школярів».

Патріотичне виховання дітей і підлітків в умовах сьогодення – найважливіше завдання дитячих бібліотек. Саме тому на початку заняття нову книгу до 70-річчя визволення України та 70-річчя Перемоги у Другій Світовій війні «Йшли у бій молодими» презентував Лисенко Володимир Іванович, член національної спілки журналістів – упорядник книги.

Понад 250 статей про фронтовиків-земляків, чия молодість припала на буремні роки Другої Світової війни, розповідають про бойову юність. Від імені обласної Ради та колективу авторів В.Лисенко подарував кожній дитячій бібліотеці Чернігівщини цю унікальну книгу.

Цю ж тему продовжила і відео-розповідь «Пелюстки живого вогню» про подвиги юних героїв Чернігівщини у Другій Світовій війні, яку дуже цікаво і емоційно провела головний бібліограф Казакова Лариса.

В центрі уваги експрес-інформації директора бібліотеки Тамари Клюй за матеріалами засідання президії Української асоціації працівників дитячих бібліотек були професійні бібліотечні питання; діалогу-консультації «Промоція читання молодших читачів в сучасній дитячій бібліотеці» Тянутової Тетяни, завідувачки відділу обслуговування молодших школярів.

Всі учасники креатив-лабораторії познайомилися з практикою впровадження інноваційних форм роботи, яка сьогодні активно впроваджується в роботу дитячих бібліотек; зокрема відеовиставкою для дітей молодшого віку; переглянули відеовиставку «Козацька душа України».

Жвавий інтерес у учасників навчання викликала робота бібліо-кафе «Книжкова смакота», яке дуже любить малеча в обласній бібліотеці для дітей; сьогодні бібліо-кафе – нова незвичайна форма прилучення малюків до читання.

Працівники відділу обслуговування молодших читачів охоче знайомили гостей з дитячих бібліотек області зі своїми цікавими надбаннями, інноваційними формами, а ті в свою чергу, поділилися своїм цікавим досвідом, все це творчо використовуватимуть в подальшій роботі на місцях.

З новим електронним виданням Національної бібліотеки України для дітей «Бібліотека у форматі Д0» присутніх ознайомила завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Олена Волченко.

Така велика обласна бібліотечна «рада» професіоналів, ми впевнені, допоможе дитячим бібліотекарям Чернігівщини по-сучасному підійти до вирішення актуальних питань роботи з дітьми в бібліотеках області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини