Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:08:06

Відбулося літературно-мистецьке свято "Нетлінне слово…"

26.05.2015   07:58Агенцiя

Вже вкотре гостинний Новгород-Сіверський вітав жителів та гостей міста на літературно-мистецькому святі «Нетлінне слово…».

Яскраве мистецьке дійство, що проходило 23 травня, було наповнене цілою низкою різноманітних заходів та буяло всіма відтінками кольорів.

Літературні читання, виставки картин та виробів декоративно-прикладного мистецтва, парад вишиванок, концертна програма – це далеко не повний перелік заходів, що проходили у цей сонячний весняний день.

Майстри народного мистецтва Чернігівщини презентували відвідувачам святкової виставки свої творчі доробки. Центр народних ремесел для дітей та юнацтва, що діє при обласному навчально-методичному центрі культури і мистецтв та майстри Чернігівського краю продемонстрували всю багатогранність та різноманітність народних ремесел: лозоплетіння, художня різьба по дереву, художній розпис, ляльки-мотанки, кераміка, картини зі шкіри, вишивка, текстильні картини, обереги, в'язання та народні музичні інструменти, які звучними мелодіями грали в руках автора. Доповнювали святкову експозицію більш сучасні види мистецтва, такі як вишивка стрічками, батік та орігамі.

Як завжди, велика кількість гостей свята збиралася біля майстер-класу з гончарства, який проводив один з керівників студії Центру народних ремесел. Бажаючі могли навіть спробувати свої сили у цьому цікавому виді творчості.

Різнобарвні та різножанрові роботи, виконані олійними та акварельними фарбами від народного аматорського об'єднання художників «Деснянська палітра» уже здалеку привертали увагу поціновувачів живопису.

Свою творчість представляв і народний клуб декоративно-прикладного мистецтва «Княжа скарбниця», що діє при Новгород-Сіверському РБК. Виставкова експозиція об'єднання поєднувала у собі цілий спектр видів мистецтва і демонструвала високий творчий рівень учасників клубу.

Цікавою та різноплановою була концертна програма за участю Чернігівського філармонійного центру та аматорів сцени району.
Мальовничі пейзажі Новгород-Сіверського краю, велична краса міста і талановиті творчі особистості Чернігівщини разом створили незабутнє святкове дійство, що надовго залишить у серцях відвідувачів теплі та приємні почуття.


 
Цупко А.В., провідний методист ОНМЦКіМ

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.