Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:36:46

Діти Чернігівщини вшанували подвиг ветеранів Другої світової війни

09.05.2015   13:01Агенцiя

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, а також 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі в Чернігівському обласному палаці дітей та юнацтва відбувся святковий урочистий захід під назвою «9 травня – Перемоги день!».

Почесними гостями заходу стали ветерани Другої світової війни, підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської районної у місті Чернігові ради, учні загальноосвітніх та вихованці позашкільних навчальних закладів обласного центру. Кожен учасник патріотичного заходу отримав на згадку виготовлені вихованцями Палацу червоні маки пам’яті.

На першому поверсі закладу гості мали змогу ознайомитись із виставкою малюнків «Вклонімося великим тим рокам…», де представлені роботи патріотичної тематики обдарованої молоді Чернігівщини – учасників обласного конкурсу «Поліський зорепад у номінації «Образотворче мистецтво».

Святковими номерами вітали присутніх юні артисти Палацу: вихованці народного художнього колективу театру танцю «Слов’яни», зразкового художнього колективу естрадно-циркової студії «Скоморохи», хореографічного колективу «Квітка», ансамблю сучасного танцю «Імпульс». Зачарували слухачів своїми чуттєвими ліричними виступами солісти вокального класу «Натхнення», ансамблі «Дзвіночок» та «Камертон». Усі учасники концерту щиро дарували глядачам тепло своїх сердець та безмежну вдячність ветеранам за їх подвиг. У залі панувала справжня атмосфера єдності поколінь.

Під час проведення заходу присутні вшанували світлу пам’ять про українських воїнів, які загинули мужньо захищаючи рідну землю від ворога, хвилиною мовчання та запалили символічну свічку.

Яскравим завершенням свята став патріотичний флешмоб «Квітка пам’яті» за участю усіх артистів. Діти утворили на сцені «живу» квітку – червоний мак, який є символом пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни, та віддав своє життя під час проведення антитерористичної операції, виборюючи мир в Україні.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.