Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:54:30

Молодіжний театр відзначив 30-річчя

01.05.2015   07:15Агенцiя

Чернігівський Молодіжний театр відзначив 30-річчя з дня створення.

Директора закладу і художнього керівника Геннадія Касьянова та колектив театру привітали голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, друзі, шанувальники і постійні глядачі.

Микола Звєрєв у своєму виступі зазначив, що Молодіжний театр – це скарб духовного і культурного життя нашого рідного краю. «Все проходить, а мистецтво є вічним», - підкреслив голова обласної ради. Він висловив вдячність акторам театру за їх чудову гру та висловив сподівання, що цей культурний заклад і надалі буде розвиватися та примножуватиме творче надбання.
Микола Звєрєв побажав усім присутнім здоров'я, миру, творчого натхнення і благополуччя. Керівник обласної представницької влади за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 30-річчя з дня заснування Молодіжного театру вручив почесні грамоти і нагрудні знаки заслуженій артистці України, актрисі, провідному майстру сцени комунального підприємства «Чернігівський обласний молодіжний театр» Чернігівської обласної ради Любові Веселовій, актрисам - Юлії Матросовій та Інні Сергієнко.

Міський голова поділився своїми враженнями від вистави "11 сторінок військової прози", власне з якої розпочалася історія Молодіжного театру. У 1985 році з цією виставою Чернігівський молодіжний театральний колектив, який мав тоді назву театр-студія "Молодіжна сцена", став лауреатом 2-го республіканського конкурсу самостійних робіт молодих акторів, режисерів та сценографів, що проходив в Одесі.
О.Соколов вручив подарунок та вітальну адресу. "За три десятиліття художній керівник, режисери та актори Молодіжного вдалося яскраво розкрили свій талант, створивши у Чернігові самобутній театр, із неповторний атмосферою, власними традиціями, завоювали щиру любов не одного покоління чернігівців", - сказано у вітанні.

Г.Касьянов назвав прізвища усіх, хто стояв у витоків створення закладу, хто підтримував та допомагав упродовж існування театру.

Доктор історичних наук Володимир Половець, який час створення Молодіжного театру працював секретарем Чернігівського обкому партії, теж поділився своїми спогадами, зазначивши, що тоді було сподівання на створення молодими талановитими митцями "чернігівської Таганки" і за минулі роки воно повністю справдилося.

Акторам театру також були вручені почесні грамоти Міністерства культури України, обласної державної адміністрації, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.