Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:55:06

До Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва

23.03.2015   07:40Агенцiя

Для формування культурного простору, популяризації, збереження і використання культурних цінностей та для задоволення культурних потреб громадян на Чернігівщині існує мережа закладів культури, працівники яких у березні відмічають своє професійне свято.

manyak

manyak

На кінець 2014 р. в 773 клубних закладах області (з них 91,8% – сільські) культурно-освітню діяльність забезпечували 1,6 тис. працівників (1,1 тис. – у сільській місцевості). Для забезпечення розвитку творчості людини у них діяли 2972 колективи аматорського мистецтва (81% клубних формувань), що нараховували 28,1 тис. учасників.

За рік клубами проведено 91 тис. культурно-масових заходів, у т.ч. 4,2 тис. – вистави та концерти аматорського мистецтва. Відвідали проведені заходи, відповідно, 3623,7 тис. та 651,5 тис. глядачів.

Роботу 731 бібліотеки забезпечували 1,2 тис. працівників, головним завданням яких було задоволення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних та інші потреб користувачів. На кінець 2014р. на обслуговуванні в бібліотеках нараховувалося 448,6 тис. користувачів. За рік працівниками бібліотек видано читачам 10821,1 тис. примірників бібліотечного фонду.                      

У середньому одним працівником були обслуговані 363 читачі та видані за рік 8762 примірники.
Кіно- та відеомережа області нараховувала 74 демонстратори фільмів. За рік на кіносеансах побували 45 тис. глядачів, серед яких переважна більшість (96,7%) – міські жителі. Крім того, відеофільми переглянули 5 тис. осіб.
   
Продовжували працювати 4 театри. За рік вистави переглянули 158,9 тис. осіб, у т.ч. 32,7 тис. – під час гастрольних спектаклів поза межами області. Із 409 штатних працівників театрів 182 особи – художній та артистичний персонал.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.