Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:25:41

"Чернігівські шляхи Софії Русової"

26.12.2014   07:41

Презентація історико-туристичного маршруту з такою назвою відбулася в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації під час сьогоднішнього засідання прес-клубу «Ділове слово».

- Перша презентація цього проекту вже відбулася в Олешні Ріпкинського району з нагоди урочистого відкриття відреставрованого пам'ятного знаку Софії Русової, - розповів координатор проекту, представник спілки журналістів України Володимир Єрмак.

Також він підкреслив, що цей проект розпочався на громадських засадах одразу після проголошення Незалежності України. Багато зроблено за ці роки. Проведені конференції, просвітницькі заходи, видано різноманітну літературу і створено багато телепередач про життя та діяльність унікального педагога.

Заступник директора з навчальної роботи, завідувач кафедри історії та археології України інституту історії, етнології та правознавства імені Лазаревського Олександр Рахно підкреслив, громадяни повинні знати не лише про життя та діяльність Софії Русової, а про її близьких. Наприклад, її старший син Михайло у 1900 році став одним із засновників Революційної української партії. Молодший син, Юрій, брав активну участь у національній визвольній боротьбі у 1917-1921 роках, був видатним вченим.

- Ця жінка розуміла важливість розвитку гендерного руху. Ще тоді, на початку 20 років минулого століття, вона говорила про необхідність європейського шляху розвитку України. Саме у творах Софії Русової ми знаходимо відповіді на багато питань, важливих для сучасного суспільства. Наступного року при інституті історії ми плануємо відкрити центр гендерних досліджень, який носитиме ім'я Софії Русової, - каже заступник директора з виховної роботи інституту історії, етнології та правознавства імені Лазаревського Лариса Юда.

На засіданні прес-клубу також було презентовано фото та відеоматеріали про реставрацію пам'ятника, про екскурсію до шкільного краєзнавчого музею та Центру педагогічної спадщини Софії Русової.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини