Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:25:20

В Молодіжному театру пройшли XXVII Грудневі театральні вечори

16.12.2014   17:04

Цього року на розсуд глядачеві були представлені вистави Київських театрів.

За ці дні глядачі мали нагоду насолодитися виставами Ігоря Славинського: «Одеські дачі», «Гітель і Джері», «Що я бачив уві сні». Та дебютом для молодого режисера Володимира Кудлінського з виставою «Старомодна комедія». Можна сказати, що ці грудневі театральні вечори стали БЕНЕФІСОМ для заслуженого артиста України ІГОРЯ СЛАВИНСЬКОГО, давнього друга молодіжки.

Тож розпочалися вечори з ТЕАТРУ «АКТОР», ці гості фестивалю давно відомі в Чернігові і являються незмінними учасниками грудневих вечорів. 1 грудня вони представили "ОДЕСЬКІ ДАЧІ" за Михайлом Жванецьким. Один день з життя Одеси: весело та іронічно, радісно та сумно, вистава про любовні переживання та сімейні цінності.
Неповноторна Одеса Жванецького у виконанні акторів: Ігор Славинський, Ніна Касторф, Станіслав Мельник, Ірина Калашнікова, Олександр Бегма, Сергій Мельник. Музичний супровід - гітара та фортепіано від талановитих молодих виконавців, з піснями Леоніда Утьосова. Одеса – ну хто її не любить?!

Наступною виставою від цього театру стала історія двох самотніх людей, які нібито знайшли своє щастя, але…не все так просто. «Гітель і Джері» за п’єсою Уільяма Гібсона «Двоє на гойдалках», повість про кохання. У ролях народний артист України Валерій Легін та заслужена актриса України Лариса Руснак. Любов - тема вічна і незбагненна. Як часто ми страждаємо від холоду і відчуження коханої людини, а власної байдужості не помічаємо, і тоді найдорожче зникає назавжди. Ми звикли, що чоловіки - сильна стать, а от жінки... Та хіба можна назвати слабкою жінку, котра так шалено бореться за свою любов? Чи оптимістичний фінал вистави? Він правдивий, і цим наближений до реальності. Адже любов - це обітниця, яку дають лише раз у житті.

Глядачі мали нагоду подивитись на цю не просту історію двох різних людей на сцені, але як часто такі історії трапляються у житті? Можливо саме для цього і пишуться такі п’єси, щоб не повторювати помилок персонажів. Ось такий він ТЕАТР «АКТОР»: і жартує, і сумує…

Але театральні вечори продовжуються і на сцену виходить КИЇВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР НА ПОДОЛІ, з радянською класикою Олексія Арбузова "СТАРОМОДНА КОМЕДІЯ". Класична мелодрама радянських часів. Втім, часи можуть і змінювати назви, але людина завжди залишається людиною. І тому історія зародження кохання двох немолодих самотніх людей сьогодні хвилює глядача так само, як й тридцять років тому, тим паче, якщо цю історію розповідають талановито та сучасно провідні актори театру. Ризьке узбережжя, море, сонце, догорає літо. ВІН (актор Олександр Данильченко) і ВОНА (актриса Світлана Телеглова). Таку картинку малює автор на початку п'єси. Саме так розпочинається їхній курортний роман, який плавно перетікає в happyend.

Фінальним акордом стала вистава «Що я бачив уві сні» за Львом Толстим. «… під час сну людини немає часу, тобто чи спить він годину або сто, однаково для сплячого, також і для людини, що живе на цьому світі, часу немає. Він завжди в сьогоденні.». І як би нам хотілося, щоб це сьогодення, це реальне життя, було схоже на сон, в якому ми вміємо прощати будь-які образи. Вистава незвичайно вражає своїм текстом, який проникає в середину не тільки душі, а набагато глибше в самі потаємні глибини свідомості. Сценічна версія цього оповідання розказана акторами – надихає. У виставі грали: Сергій Бойко (заслужений артист України), Катерина Шенфельд, Федір Ольховський, Тамара Плашенко (заслужена актриса України), Юрій Сак.

Легко і невимушено, з любов’ю і чистим серцем гості фестивалю висловлювали свої подяки глядачам і молодіжному театру. На згадку усім учасникам вручили ДИПЛОМИ і подарував нову книгу «Монастир для своїх».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.