Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:36:10

Відбулася творча зустріч - Ляльковий дім Віталія Гольцова

24.09.2014   11:04Агенцiя

22 вересня у Мистецькій вітальні обласної бібліотеки імені Короленка відбулася творча зустріч «Ляльковий дім Віталія Гольцова» з Заслуженим артистом України, лауреатом літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського, художнім керівником та режисером Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка Віталієм Гольцовим до 60-річчя від дня народження.

Театр ляльок у Чернігові було створено у 1976 році. Фундатором театру, його головним режисером був Василь Ващаєв, який вибрав для відкриття першого театрального сезону п’єсу Є. Пермяка «Срібне копитце». Прем’єра вистави відбулася на сцені Чернігівської обласної філармонії. Віталій Гольцов був одним із перших акторів театру і до цього часу з теплотою згадує свої перші зіграні в театрі ролі.

На зустрічі, яка проходила в дружній атмосфері, режисер розповів про свій шлях у мистецтво театру, поділився цікавими спогадами про студентські роки навчання в Харківському театральному інституті. Його «хрещеним театральним батьком» став популярний актор театру і кіно Армен Джигарханян.

Після закінчення інституту, отримавши диплом режисера, повернувся до рідного театру в Чернігів.

На той час на при ляльковому театрі було організовано театр-студію «Молодіжна сцена». А в 1988 році на базі театру було створено Чернігівський театр для дітей та молоді. Молодий режисер керував ляльковою трупою «Ельф», ставив вистави для маленьких глядачів.

У 1996 році театр став самостійним закладом - Чернігівським обласним театром ляльок ім. О. Довженка і отримав окреме приміщення по проспекту Перемоги.
Віталій Володимирович розповів про репертуар театру, про гастролі театру з виставами до Австрії, Німеччини, Польщі та інших міст Європи, зачитав уривки зі своїх рукописних спогадів, які в майбутньому готуватиме до друку.

З великим інтересом сприйняли присутні відео-фрагменти з вистав «Казковий світ Михайла Коцюбинського» за творами письменника та «Великий льох» до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

На закінчення зустрічі режисер з великою майстерністю прочитав вірш Т.Г. Шевченка «Мені однаково…»

Директор бібліотеки Інна Михайлівна Аліференко висловила вдячність за цікаву зустріч, привітала Віталія Володимировича з ювілеєм, побажала йому творчих успіхів та нових прем’єр. У своєму виступі вона відзначила, що ця зустріч стала однією із перших заходів декади, приурочених до Всеукраїнського дня бібліотек.

До уваги присутніх також була розгорнута книжкова виставка «Дім, що дарує дітям казку», де представлена літератураю з фондів бібліотеки про Чернігівський обласний театр ляльок ім. О. Довженка та його режисера Віталія Гольцова.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини