Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:07:55

10 вересня народився класик світового кінематографу, наш земляк Олександр Довженко

10.09.2014   07:58Агенцiя

10 вересня 1894 року народився класик світового кінематографу Олександр Довженко. Український та радянський кінорежисер та письменник ріс в незаможній багатодітній сім'ї на хуторі В'юнище, Чернігівської області.

Після тривалих років навчання, постійних змін місця роботи та проживання, Довженко переїжджає до Одеси, де починає працювати режисером на кіностудії. Першою спробою став фільм “Ягідка кохання”, з комедійний характером, але Олександр Петрович ніколи не зараховував його до свого творчого доробку.

Своїм дебютом у кінематографічному житті сам він вважає стрічку “Сумка дипкур’єра”. Довженко завжди мріяв про національне кіно, наближення його естетики до народного мистецтва.

1928 року він знімає фільм “Звенигора” — історію українського народу. Сьогодні стрічка вважається справжнім скарбом українського кінематографу.

У 1930 році на екрани виходить неперевершений шедевр світової кінокласики — “Земля”. Після якого геній Довженка визнають не тільки в Україні та інших радянських країнах, але й і у всьому світі. Сповнений творчих планів, видатний класик раптово помирає у ніч на 25 листопада 1956 року. Завершувала його незакінчені роботи “Поему про море” та “Зачарована Десна” його дружина — Юлія Солнцева.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини